bitcoin ethereum

Les criptomonedes cedeixen terreny aquest dilluns, després de marcar, el cap de setmana, un ral·li de curt termini que ha deixat màxims per al bitcoin i l'ethereum a nivells de resistència clau. Els dos criptovalors han atacat importants objectius en les pujades, amb la creació de Satoshi Nakamoto depassant els 42.000 dòlars per tercer dia consecutiu aquest diumenge, mentre l'ethereum s'ha quedat a les portes dels 3.000 dòlars. Aquest dilluns, els dos cedeixen terreny fins a les anteriors resistències, abans suports als 40.000 i 2.800 dòlars, respectivament (en preus rodons) per després tornar a les alces. La capitalització total s'assenta als 1,8 bilions de dòlars.

  • 63.155,33$
  • -0,66%

El bitcoin ha estat en una línia de tendència ascendent des del 22 de gener, comenta Alejandro Zala, country manager de Bitpanda. "La línia s'ha validat moltes vegades, però encara no s'ha trencat. Els indicadors tècnics són mixtos i estan més o menys en una posició neutra, cosa que indica que hi predominen les operacions de rang", afegeix. Les principals altcoins s'han estat movent en un patró similar i és probable que estiguin esperant que el bitcoin dicti la direcció del mercat de criptomonedes.

Ara com ara, la moneda digital per antonomàsia continua mantenint un patró de pujada i baixada, cosa que significa que l'impuls alcista segueix en joc. A la majoria dels marcs temporals, "els indicadors tècnics són neutrals. Els indicadors tècnics RSI i MACD són a prop de 50 i 0 respectivament, valors que es consideren senyals d'una tendència neutral", assenyala l'analista.

Així mateix, assenyala l'analista que durant els darrers set dies, l'índex de Por i Cobdícia ha estat mostrant signes de por extrema i ara està als 25/100, encara un sentiment de mercat temorós, però lleugerament millorat en comparació amb els 21/100 de dimarts.

Els inversors no semblen confiar en el mercat, però la pressió de venda ha disminuït i ha deixat espai per a un enfocament orientat a la retenció. "Històricament, comprar durant períodes de por extrema ha generat rendiments positius i millors guanys que vendre en les mateixes condicions de mercat", explica l'analista de Bitpanda. "L'índex no és un indicador perfecte de quan comprar o vendre. En canvi, ofereix una perspectiva de quan es reconeix que el preu del bitcoin és baix o alt", aclareix.

Pel que fa a l'ethereum, l'expert indica que està tractant de trencar el nivell de resistència de la línia de tendència al voltant dels 2.800 euros. Durant els darrers dies, l'ether ha estat operant de forma lateral i dins d'un patró de triangle al gràfic diari. El preu de l'ether ha trobat un suport intermedi als 2.800 euros, mentre que la línia de tendència descendent està formant una resistència. Si vol formar un impuls alcista, el preu necessita trencar la resistència de la línia de tendència.

La guerra entre Rússia i Ucraïna ha contribuït, sens dubte, al sentiment altament pessimista del mercat de les criptomonedes i l'anunci de la pujada dels tipus d'interès per part de la FED s'ha sumat al sentiment baixista: encara que els inversors esperaven pitjors notícies, per això l'acceptació inicial alcista, els tipus d'interès més alts van acabar empitjorant el sentiment general del mercat.

Noticias relacionadas

contador