primer plano bitcoin portada

El bitcoin es manté en verd al mercat de les criptodivises després de protagonitzar un ral·li de dos dies a la calor d'un còctel de notícies positives que han donat ales a l'actiu digital i als alcistes, que pugnen per mantenir les alces entre 37.000 i 38.000 dòlars. La resta de les monedes de xifrat deixa caigudes al voltant del 2%, amb l'ethereum per sota dels 2.500 dòlars i una volatilitat moderada, mentre la capitalització total acaricia els 1,6 bilions de dòlars.

Les informacions que arriben d'El Salvador, on el Fons Monetari Internacional (FMI) ha advertit el país d'adoptar bitcoin com a moneda legal comporta "riscos significatius", i des del Banc de Pagaments Internacionals (BPI), que ha decidit aplicar al bitcoin i les 'criptos' les seves regles més dures de capital per als bancs que vulguin tenir exposició han servit de llenya al foc de les compres. Aquest últim esdeveniment s'ha interpretat pel mercat com un recolzament institucional, ja que l'entitat amb seu a Basilea ha reconegut els actius digitals i ha ofert claredat a les entitats que vulguin operar-hi.

Pel que fa a El Salvador, quan aquesta setmana el parlament salvadorenc va aprovar la legalització de l'ús del bitcoin, que serà moneda de curs legal al país centreamericà al costat del dòlar, va iniciar el ral·li actual. D'aquesta manera, la regió centreamericana es converteix en el primer país del món en autoritzar de manera oficial l'ús del bitcoin com a moneda de curs legal per intercanvis.

"El que és transformador aquí és que el bitcoin és tant l'actiu de reserva més gran mai creat com una xarxa monetària superior. Mantenir bitcoin proporciona una forma de protegir les economies en desenvolupament de possibles impactes en la inflació", ha destacat el president d'El Salvador, Nayib Bukele.

L'inesperat gir alcista dels esdeveniments s'ha saldat amb un augment del 18,5% des del mínim dels 31.000 dòlars el 8 de juny fins al màxim del 10 de juny als 38.500 dòlars. A més, com recull CoinTelegraph, Victory Capital, un administrador d'actius de 157 milions de dòlars, ha anunciat plans per invertir en un fons privat que rastreja el Nasdaq Crypto Index, el 62% compost per bitcoin, 32%, ether (ETH) i 6% en altres altcoins. En notícies similars, MicroStrategy no afluixa la seva decidida aposta per la creació d'Satosho Nakamoto i ha conclòs una emissió de deute per valor de 500 milions de dòlars per comprar més bitcoins.

L'ànim dels inversors es veurà afectat aquest divendres, però, pel venciment d'un total de 565 milions de dòlars en opcions del bitcoin, on les opcions dels baixistes i els alcistes estan molt equilibrades, relaten des de CoinTelegraph. Els esdeveniments positius de les últimes 48 hores han afavorit els llargs, ja que, si el bitcoin s'hagués mantingut per sota dels 34.000 dòlars, els curts tindrien un avantatge de 84 milions. Les opcions de compra (call) de fins a 41.000 dòlars ascendeixen als 3.235 contractes, actualment per valor de 120 milions. El dret a adquirir bitcoin als 42.000 dòlars en menys de 24 hores actualment no té valor, de manera que aquesta opció de compra es cotitza per sota dels 40 dòlars cadascuna.

Noticias relacionadas

contador