michael saylor microstrategy

MicroStrategy Inc no afluixa la seva decidida aposta pel bitcoin i planeja una emissió de deute per valor de 400 milions de dòlars per comprar més bitcoins, alhora que rebaixa el valor de les seves participacions actuals. És la primera venda de bons utilitzada per finançar les compres de la volàtil moneda digital.

La companyia del programari empresarial amb seu a Tysons Corner, Virginia, va dir durant una presentació dilluns que les notes sènior garantides estaran disponibles per als compradors institucionals qualificats. La col·locació privada supera en 23 milions de dòlars tot el flux de caixa operatiu de la companyia des de 2016, segons dades de Bloomberg. MicroStrategy, durant una presentació separada, va dir que està prenent un càrrec d'aproximadament 284.500.000 de dòlars durant el seu pròxim informe de guanys gràcies a les pèrdues relacionades amb les fluctuacions del preu de l'actiu digital. Això suposa més que els seus guanys acumulats des de 2011.

Amb Michael Saylor al capdavant, MicroStrategy s'ha convertit en una de les empreses públiques més alcistes pel que fa a les monedes digitals. Ja ha emès bons convertibles per valor d'uns 1.000 milions de dòlars en el seu afany per fer-se amb més monedes, tot i que aquesta és la primera venda de bons corporatius els ingressos de la qual es destinen a aquest tipus de compres. L'aposta de Saylor pel bitcoin, incloent-hi la seva conversió en una estratègia corporativa oficial, ha provocat la ira dels crítics.

"Els 400 milions de dòlars de deute no s'estan utilitzant per finançar una adquisició o creixement. S'està utilitzant per especular amb un actiu volàtil", va dir Marc Lichtenfeld, estrateg en cap d'ingressos de l'Oxford Club. "MicroStrategy té almenys un negoci o ja és simplement un substitut del bitcoin... amb diners prestats?", s'ha preguntat aquest expert, segons recull Bloomberg.

Noticias relacionadas

contador