bitcoin 20210624095720

El bitcoin ha rubricat la seva primera setmana del 2022 sota una intensa pressió venedora, que ha portat el criptoactiu per excel·lència a cedir fins a nous mínims des del setembre del 2021, a prop de 40.600 dòlars. Durant els primers nou dies de l'any, la reina de les criptomonedes ha patit una nova correcció del 13% i ha posat a prova el seu suport a la franja dels 40.000 a 42.000 dòlars. A més, s'ha marcat una ratxa de caigudes de sis dies consecutius, la més llarga del 2018.

  • 63.969,80$
  • 1,36%

Tot i això, aquest dilluns el mercat de les criptomonedes experimenta un merescut rebot, després dels mínims de dissabte amb el bitcoin liderant les alces fins a preus per sobre dels 42.000 dòlars. Pel que fa a l'ethereum, la història es repeteix, amb caigudes aquest cap de setmana fins a la barrera dels 3.000 dòlars, des d'on es recupera per sobre de 3.100 dòlars. En general, la resta de tokens es tenyeix de verd i la capitalització total té ganes de tornar a ubicar-se per sobre dels 2 bilions de dòlars.

Les vendes als criptoactius es van veure esperonades per la publicació de les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed). El banc central més poderós del món va assenyalar un eduriment de la seva política monetària més ràpid del que s'esperava, ja que el document va confirmar un fort biaix 'falcó', per la qual cosa els mercats han començat a descomptar un 90% de possibilitats d'una pujada de tipus tan aviat com al març.

Així mateix, el conflicte polític al Kazakhstan va afegir pressió venedora al bitcoin a la setmana passada, ja que els talls d'internet i els problemes de subministrament elèctric han creat un caos al mercat. Després dels problemes de prohibició a la Xina, els miners es van traslladar al país de l'Àsia Central, convertint així al segon país del món a minar criptomonedes, per darrere dels Estats Units, representant avui dia una mica més d'un 15% en producció del bitcoin.

Al panorama general, "sembla probable que els màxims històrics del bitcoin i l'ethereum es vegin limitats durant la major part del 2022 com a resultat de l'enduriment del banc central", assenyala la companyia QCP Capital al seu canal de Telegram.

A l'anterior es va afegir divendres les dades de l'informe d'ocupació dels EUA, que van apuntar a un fort increment salarial, cosa que "només els donarà més motius per actuar per frenar el ritme de la inflació", indica Craig Erlam, analista d'Oanda. "Si la política monetària laxa ha estat un dels principals catalitzadors de l'auge del bitcoin durant els darrers dos anys, llavors als criptodivises els espera un dur 2022, ja que els bancs centrals, incloent-hi la Fed, estan en mode d'enduriment", afegeix l'expert.

De moment, l'anàlisi tècnica indica que el tancament setmanal per sota dels 42.000 dòlars envia un senyal negatiu, però "crec que els 40.500-39.500 dòlars són els veritables nivells que cal vigilar", explica Jeffrey Halley, analista d'Oanda. "Considero que les vendes han arribat massa lluny d'una manera massa ràpida. L'indicador de força relativa (RSI) s'ha mogut a un territori de sobrevenda, cosa que suggereix que el bitcoin podria pujar des d'aquí. No veig cap raó per la qual no pugui recuperar els 45.000 dòlars a curt termini”, conclou l'expert.

Noticias relacionadas

contador