bitcoinespiral

El mercat de les criptomonedes es desempallega dels seus recents mínims de més de dues setmanes aquest dimarts i tant el bitcoin com la majoria de les principals altcoins s'han embarcat en un rebot de curt termini, però sense abandonar el rang de preus al qual estan ancorats. La reina de les criptos va cedir dilluns fins a un mínim de 4.580 dòlars, el seu pitjor tipus de canvi des del 'flash crash' de 4 de desembre, mentre l'ethereum i altres tokens també van cotitzar a la baixa. Tot i això, avancen al voltant d'un 3%, 24 hores després, i intenten trobar 'momentum'.

  • 63.626,46$
  • 0,69%

El bitcoin encara s'enfronta a la pressió baixista a mitjà termini, ja que els gràfics suggereixen que la criptodivisa més operada del món "encara no està sobrevenuda", segons Katie Stockton, fundadora i sòcia gerent de Fairlead Strategies. Alhora, el volum d'operacions a les principals plataformes de compravenda es va mantenir sota dilluns, segons dades recopilades per CoinDesk.

Els alcistes han estat defensant la mitjana mòbil simple de 200 dies, lleugerament per sobre dels 47.000 dòlars durant els últims dies, però no han estat capaços d'empènyer el preu per sobre de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies (49.622 dòlars), indica el anàlisi tècnica. Això demostra la manca de demanda als nivells superiors, mentre que els baixistes intenten pressionar el preu per sota dels 46.000 dòlars. Si es nega el rebot d'aquest dimarts, hi ha riscos que el bitcoin acabi als 42.000 dòlars durant les properes jornades. A això cal afegir que els observadors de mercat assenyalen que els volums es mantenen baixos a les criptoborses.

"La caiguda dels volums de negociació podria complicar l'acció del preu", indica Edward Moya, analista de mercat sènior d'Oanda, i assenyala que el preu de bitcoin podria ser "molt agitat" a les properes setmanes. "Molts inversors segueixen sent alcistes a llarg termini i la incertesa sobre el possible dolor a curt termini fa que molts operadors esperin fins que el bitcoin caigui cap al nivell dels 40.000 dòlars", assenyala.

Per a altres experts, el comportament d'aquest dimarts no és més que una continuació del que s'ha vist a la setmana passada, quan la moneda virtual va fallar en qualsevol intent de superar els 50.000 dòlars, on resideix una resistència important. "Després d'un breu repunt fins a superar els 49.000 dòlars, el criptoactiu ha continuat una marxa descendent", afirma Simon Peters, analista de mercat d'eToro.

L'ethereum, per part seva, s'enfronta a una situació similar, ja que la seva capitalització de mercat va caure per sota dels 450.000 milions de dòlars aquest dilluns, quan el criptoactiu va baixar gairebé un 5%. Des que va tocar un màxim històric de gairebé 4.900 dòlars el 10 de novembre, l'ether –la unitat nativa de la xarxa Ethereum– ha perdut aproximadament un 25% del seu valor i s'ha mantingut durant les últimes jornades per sota dels 4.000 dòlars, on hi ha ara una resistència que abans va actuar com un formidable suport. Aquest dimarts puja just per sobre d'aquest nivell i el seu valor de mercat es recupera fins a 475.000 milions de dòlars.

La capitalització total puja fins als 2,24 bilions de dòlars, en una jornada durant la qual el protagonisme l'acaparen alguns tokens que han deixat màxims. El LUNA, el token nadiu de la cadena de blocs Terra, ha estirat el repunt des de la setmana passada, registrant un nou màxim històric en superar els 82 dòlars i acumula pujades des de l'última setmana de gairebé el 50%. Les dades de Defi Llama van mostrar que el valor total bloquejat, o el valor en dòlars de tots els tokens bloquejats en el contracte intel·ligent construït en una cadena de blocs, a Terra havia superat el de Binance Smart Chain, aquest dilluns. El shiba inu puja gairebé un 10% les últimes 24 hores i l'avalanche ho fa un 11%.

En general, la capitalització de mercat de les monedes digitals ha caigut en gairebé 800.000 milions de dòlars a les darreres 5 setmanes. Després d'assolir un màxim històric de capitalització de mercat de 3 bilions de dòlars, el valor total dels criptoactius ha disminuït gradualment durant les darreres 5 setmanes, en consonància amb les caigudes per al bitcoin al voltant del 33% des dels seus màxims històrics.

Noticias relacionadas

contador