bitcoin dl 2
Pixabay

L'acció del preu del bitcoin està cedint una mica de força després de trencar el període de consolidació d'un mes. Amb tot, l'actiu digital es manté per sobre de la resistència de 23.000 dòlars, cosa que manté les esperances que el ral·li del mercat arribi als 25.000 dòlars. Ara com ara, la reina de les criptos segueix pujant un 22% aquest mes i segueix en camí de registrar el millor rendiment mensual des de l'octubre de l'any passat. La gran pregunta és si la decisió de tipus de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) l'aigualirà la festa.

  • 64.983,80$
  • 3,75%

"Recordem que és la política monetària de la Fed la que va trencar la línia de suport del preu del bitcoin", diu Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade. La setmana que ve s'espera un increment del tipus d'interès de 75 punts bàsics per part del banc central dels EUA i "això li podria treure el pols al preu del bitcoin", avisa.

L'impuls que presentava l'actiu digital s'ha frenat per la notícia que Elon Musk ha venut el 75% dels bitcoins de Tesla. Aquestes informacions van provocar un sotrac a les compres, després que el criptoactiu deixés un màxim de més d'un mes per sobre dels 24.000 dòlars. Musk, director executiu del fabricant de cotxes elèctrics, va fer al·lusió a la preocupació per la "liquiditat general" de la seva empresa com a motiu de la venda.

Tesla va vendre 936 milions de dòlars en bitcoins al segon trimestre, més d'un any després que l'empresa comprés 1.500 milions de dòlars de la criptomoneda al pic del seu creixement massiu i popularitat.

També afecta al preu la notícia que tres persones, entre elles un extreballador de Coinbase, han estat acusades per tràfic d'informació privilegiada sobre criptomonedes. L'exgerent de productes de Coinbase, Ishan Wahi, suposadament va proporcionar informació privilegiada al seu germà, Nikhil Wahi, i a un amic, Sameer Ramani, sobre els propers moviments de Coinbase. L'amic i el germà haurien utilitzat aquesta informació per fer operacions amb criptodivises abans que s'incloguessin entre els productes amb què el criptobròquer permet operar els seus clients.

Coinbase ha iniciat una investigació i va dir que acomiadaria immediatament qualsevol treballador involucrat i remetria l'assumpte a les autoritats. Les accions de la borsa de criptoactius van tancar amb caigudes del 2% dijous i cedeixen un 1,71% aquest divendres.

El mercat dels valors digitals deixa pujades moderades, amb l'ethereum als 1.500 dòlars i la capitalització de totes les 'criptos' per sobre del bilió de dòlars.

contador