le bitcoin poursuit sa chute

Segueixen les caigudes per al mercat de les monedes digitals aquest dijous, després que dimecres el bitcoin tornés a fallar en un nou intent d'elevar-se per sobre dels 40.000 dòlars i prosseguir el ral·li iniciat al cap de setmana. Factors com el renovat suport d'Elon Musk i d'altres gegants de Wall Street, com Paul Tudor Jones, sumat a la decisió de Tanzània de seguir els passos d'El Salvador i adoptar la creació de Satoshi Nakamoto han anat perdent el seu pes per a la 'cripto', que ha passat a cotitzar en rang i ha notat l'impacte de l'avançament de les pujades de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed) al 2023.

La més operada de les divises criptogràfiques presenta caigudes del 3% i es canvia de mans al voltant de 39.000 dòlars, mentre la resta de les 'altcoins' cotitzen en vermell amb un destacat retrocés per a l'ethereum, que es manté també sense forces per sota dels 2.500 dòlars. El recent retrocés del bitcoin des dels màxims gairebé d'un mes en 41.000 dòlars podria perllongar l'actual acció del preu dins d'un rang per uns dies més i s'espera que la resta del mercat segueixi el seu exemple, assenyalen des de CoinTelegraph.

Els operadors han lidiat durant les últimes hores amb altres factors, a part de les expectatives de la Fed d'una pujada de tipus d'interès més primerenca. Els mercats de monedes digitals segueixen enfrontant-se a la pressió dels reguladors, i no només en relació amb la Xina. Els membres de la Cambra de Representants dels EUA han creat un grup de treball per debatre una sèrie de temes relacionats amb les monedes digitals, amb l'objectiu de "col·laborar amb els reguladors i els experts per aprofundir en aquest sector poc conegut i mínimament regulat", segons la diputada Maxine Waters (demòcrata per Califòrnia), presidenta del Comitè de Serveis Financers de la Cambra.

I a Corea del Sud, les borses han interromput la negociació de certes monedes digitals a mesura que augmenta la pressió reguladora. L'última mesura es produeix després de l'actual repressió del comerç de monedes digitals, que inclou la imposició de multes als empleats de les borses que siguin sorpresos comerciant en les seves pròpies plataformes. Les mesures reguladores podrien afectar els preus de les monedes digitals i mantenir al marge els assessors financers.

De fet, més del 90% dels assessors financers independents enquestats per Opinium no recomanarien invertir en monedes digitals o en accions de memes. Per ara, els operadors continuen fent apostes llargues/curtes; d'una banda, equilibrant la incertesa reguladora i, de l'altra, estant en sintonia amb un context macro acomodatici que ha recompensat els actius de risc durant els últims anys.

Finalment, al mercat d'opcions de bitcoin, els costos de cobertura segueixen sent elevats, la qual cosa indica que la por causat per la venda de maig no s'ha dissipat del tot. El nivell de cobertura actual segueix sent superior al mínim de maig, que va precedir una venda de preus propera al 30%.

Noticias relacionadas

contador