ep archivo   imagen de archivo del logo de bitcoin
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

El bitcoin (BTC) i l'ethereum (ETH) deixen importants caigudes durant les últimes 24 hores, a cavall de la fortalesa del dòlar i pressionades pels problemes detectats en l'actualització 'Bellatrix' d'Ethereum, que prepara la cadena de blocs per al esdeveniment conegut com 'La Fusió' (The Merge). En concret, la segona moneda per capitalització de mercat perd un 8% en 24 hores, fins als 1.500 dòlars, mentre que el BTC se'n deixa més d'un 5%, cedeix els 19.000 i, el que és més important, apunta als mínims de juny, als 17.500 dòlars.

  • 66.541,68$
  • 0,28%

Els inversors s'han focalitzat que, malgrat que l'actualització 'Bellatrix' es va completar amb èxit dimarts, s'ha manifestat la preocupació per una taxa de blocs perduts de gairebé un de cada deu en els darrers 600 espais. Un senyal preocupant, ja que la taxa de blocs perduts d'Ethereum va pujar un 1700% després de l'actualització. L'equip de desenvolupadors vigilarà de ben a prop la situació, ja que falta una setmana per a la fusió.

A més, la taxa de participació a la xarxa Ethereum va baixar després de l'actualització. Segons els experts, la caiguda es pot atribuir que alguns nodes no van actualitzar els clients. Creuen que la participació augmentarà a mesura que més validadors posin a punt els seus nodes per a la recent actualització.

Aquesta millora de la cadena de blocs, de fet, marca l'inici de la 'Merge' que es completarà amb l'actualització París -entre el 15 i el 19 de setembre-. Alguns mitjans també citen que el 5% dels validadors es van desconnectar durant l'esdeveniment, fet que va contribuir a la taxa de bloquejos perduts del 9%, segons el cofundador de Gnosis, Martin Köppelmann. Això va portar alguns observadors a qüestionar la preparació de la xarxa per al gran canvi al model de prova de participació des de l'actual prova de treball.

D'altra banda, els factors macroeconòmics tampoc no estan ajudant l'ether ni el mercat dels criptoactius en general. S'espera que la Fed continuï amb la seva postura de falcó per fer front a la inflació i el dòlar continua amb la seva pujada, cosa que porta a un important sotrac els mercats de criptomonedes i de valors en general.

L'augment dels rendiments dels bons dels EUA ha estat un dels temes de la matinada passada, cosa que ha fet pujar encara més la moneda nord-americana. Les últimes pèrdues del bitcoin es produeixen també després de les bones dades d'ocupació i del sector serveis dels Estats Units, que indiquen una certa resistència a la major economia del món i encara apuntala més a la Fed perquè segueixi amb la seva política d'agressives pujades de tipus.

Noticias relacionadas

contador