cb bitcoin sh1111

Dos dies ha trigat el bitcoin a digerir el llançament del Projecte Lliura, la criptomoneda estable de Facebook que desafia al sistema bancari i a la pròpia creació de Satoshi Nakamoto. Les tensions geopolítiques, unides al sentiment positiu que l'anunci de la xarxa social ha generat en la comunitat criptogràfica han impulsat a tot el mercat, la capitalització del qual acaricia els 300.000 milions de dòlars.

La nova fita de prop de 15 mesos de la reina de les 'criptos' s'ha situat per sobre dels 9.700 dòlars. El principal actiu d'aquest florent mercat deixa pujades d'un 5%, mentre l'Ethereum, la segona per volum, ho fa prop d'un 6%. En la resta de les monedes de xifrat més operades, les alces són d'un 2% de mitjana.

Els analistes assenyalen que aconseguir el nivell dels 10.000 dòlars és qüestió de poc temps. A més de l'impuls imprès per la moneda digital de la xarxa social de Mark Zuckerberg, analistes com Naeem Aslam, de Think Markets, apunten a "l'estacionalitat del mes de juny" com una altra de les raons. En declaracions a Bolsamanía, l'expert va declarar que el potencial de pujades en aquest mes "és del 25%".

Altres analistes apel·len al paper d'actiu refugi que se li ha atorgat al bitcoin en altres ocasions. No és casualitat que l'alça s'hagi produït a la calor de la recent crisi entre els EUA i Iran arran de l'enderrocament d'un dron estatunidenc en l'estret de Ormaz. Informacions de The Wall Street indiquen que el president dels EUA, Donald Trump, hauria donat l'ordre de llançar un atac contra Iran, encara que es va retractar en l'últim minut.

Altres experts, com Ramón Morell d'Experiència Trading, refreden els ànims: "La veritat és que el seu moviment és producte d'una altíssima especulació i assegurança que veurem pujades i baixades intenses, encara que realment la tendència de fons marca una inclinació alcista".

Noticias relacionadas

contador