bitcoin dl 2
Pixabay

El *bitcoin deixa caigudes marginals en aquesta arrencada de mes, després de tancar juliol amb un avanç del 17% i aproximar-se a la resistència de 25.000 dòlars en les últimes jornades. Després dels màxims recents per sobre de 24.500 dòlars, els experts lloen el bon comportament de l'actiu digital per antonomàsia, pesi a la reculada cap a la marca de 23.000 dòlars. El comportament de l'ethereum és similar, amb el token de la xarxa homònima al voltant dels 1.700 dòlars. La capitalització total de tots els criptoactius ronda els 1,1 bilions de dòlars.

  • 64.072,22$
  • 0,78%

"El bitcoin és un exemple d'un instrument que està rendint bé i que, no obstant això, em costa assumir la seva justificació", comenta Craig Erlam, analista de *Oanda. "Fa tota la pinta de ser un ral·li de mercat baixista, com podem veure en els mercats de renda variable, però això no significa que no tingui més recorregut", agrega.

Recorda l'expert que la moneda digital "va mostrar molta resistència per sota dels 20.000 dòlars en alguns moments en els quals les condicions distaven molt de ser ideals, la qual cosa pot proporcionar una certa confiança que el pitjor ha passat, però no estic convençut que sigui així". "És possible que enguany es produeixin alguns sobresalts en els mercats en general i les *criptomonedas no seran immunes a ells", avisa.

Els nivells de suport i de resistència són, precisament els 20.000 dòlars i els 25.000 dòlars.

"Si bé encara queda camí per recórrer per a recuperar les pèrdues del primer semestre, els criptoactius, com el bitcoin, estan experimentant una petita recuperació", indica Simon Peters, analista de eToro. "Quant a l'activitat, veiem que continua la sincronització amb els mercats de valors. Al juliol, les accions, especialment les tecnològiques i altres de major risc, van tornar a pujar. Gran part dels efectes de la inflació i de les pujades de tipus semblen estar ja descomptats, i els mercats es mostren optimistes respecte als temors de recessió", afegeix.

Noticias relacionadas

contador