bitcoin bolsillo portada

El rebot que es va produir aquest dilluns al mercat de les criptomonedes, amb el bitcoin remuntant clarament després de tocar mínims de sis mesos als 33.000 dòlars, segueix viu en la reina de les monedes digitals, mentre l'optimisme no es transmet igual a les 'altcoins'. La creació de Satoshi Nakamoto va deixar un màxim el 24 de gener per sobre dels 37.000 dòlars i, el que és més important, va tancar per sobre dels 36.000 dòlars. Ara, els experts preveuen que consolidi al voltant dels 35.000 dòlars, però amb la mirada posada a la barrera dels 30.000 dòlars, suport de vital importància per a l'actiu criptogràfic.

  • 64.306,89$
  • 1,44%

Tot i les pujades d'un 2% d'aquest dimarts, la caiguda continua sent de més d'un 15% durant els últims set dies i la correcció des dels màxims històrics del novembre, als 69.000 dòlars, del 50%. Pel que fa a la resta de tokens digitals, els compradors no van entrar al rescat de l'ethereum, el cardano o la solana amb la mateixa intensitat, ja que, malgrat haver remuntat des dels seus mínims, segueixen en vermell. Tot i això, val la pena destacar que l'ether, la moneda de la xarxa Ethereum, ha tornat a nivells de preu entre 2.300 i 2.500 dòlars, després de caure dilluns fins a un mínim de sis mesos als 2.200 dòlars, mentre que altres monedes, com el cardano, també han respectat suports.

La violenta volatilitat d'aquestes jornades obeeix a múltiples factors que estan llastrant el preu des d'inicis d'aquest any, entre els quals destaquen una regulació més gran als EUA oa Rússia de la indústria de les criptomonedes. A més, la imminent reunió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i les tensions entre Rússia i Ucraïna, així com amb l'OTAN i els EUA, han provocat un autèntic pànic venedor en els actius de risc, que s'ha acarnissat en les 'criptos'.

L'enorme rebot de dilluns de Wall Street també es va afegir a la barreja explosiva, atesa l'enorme correlació del bitcoin amb la borsa dels EUA, especialment amb el sector tecnològic.

Mentre l'última hora sobre el conflicte passa perquè els EUA han preparat 8.500 efectius per a un possible atac rus contra Ucraïna, els nervis davant la Fed aniran en augment a les pròximes hores, ja que s'esperen passos per contenir la galopant inflació i acabar amb el diner fàcil, principal motor de l'exuberància al mercat de 'criptos'. “La història és realment com d'agressiu és l'enduriment”, comenta Marc Chandler, estrateg en cap de mercat a Bannockburn Global Forex.

ELS 30.000, L'ÚLTIMA FRONTERA

El bitcoin es troba ara en una conjuntura crítica en què els analistes asseguren que una venda més gran podria revertir la seva tendència alcista a llarg termini. el bitcoin té ara una veritable prova a les mans. “El cop psicològic de perdre 40.000 dòlars no és res comparat amb el que passa si cauen els 30.000 dòlars”, indica Craig Erlam, analista d'Oanda. “Es tracta d'un nivell de suport tècnic important que es va mantenir al llarg del 2021, tot i ser sotmès a nombroses proves a principis de l'any passat i durant tot l'estiu. Si això cau, la cosa es pot complicar molt”, avisa.

A molt curt termini “tot és possible, fins i tot un violent rebot en forma de retirada temporal a la resistència (abans suport) dels 40.000 dòlars”, comenta José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía per la seva banda. “I més, tenint en compte que tenim el preu a la base (suport de curt termini) del canal baixista pel qual es desplaça el futur del bitcoin des dels màxims històrics de novembre als 69.355 dòlars”.

“En qualsevol cas, l'experiència em diu que malgrat la caiguda del 50% des dels màxims històrics, no hi ha hagut capitulació. Hi ha por, preocupació, molts dubtes, però no hi ha pànic venedor”, conclou aquest analista.

Noticias relacionadas

contador