bitcoin 20210624095720

El consum d'energia de la cadena de blocs del bitcoin segueix sota el focus del mercat per les crítiques que ha rebut la criptodivisa pel seu impacte mediambiental. Un nou estudi ha tornat a posar aquesta qüestió en primera línia de debat al fet que, segons informacions de Bloomberg, ja ha consumit més energia el 2021 que durant tot el 2020.

Per a finals d'any, la xarxa del bitcoin haurà consumit 91 TW / h (terawatts-hora o un bilió de watts per hora) i ja ha consumit més que els 67 TW/h estimats per a tot 2020.

Les xifres exactes de consum d'energia són variables i no són fàcils de calcular amb precisió, però la tendència és clara: estan augmentant. L'índex de consum d'electricitat de Cambridge Bitcoin estima actualment que el bitcoin consumirà una quantitat encara més gran de 95,68 TW/h per a finals d'any. Això és més o menys el mateix que el consum d'energia de les Filipines, assenyala per la seva banda CoinTelegraph.

Com a percentatge del consum total d'electricitat a nivell mundial, la mineria del bitcoin representa només el 0,43%. Això és menys que els 104 TW/h que es calcula que utilitzen els frigorífics només a Estats Units, segons la Universitat de Cambridge.

No obstant això, encara que la mineria del bitcoin consumeix una quantitat ingent d'energia, des de la gran migració de miners fora de la Xina, la major part d'ella és renovable, ja que s'han posat en marxa noves granges i fàbriques als Estats Units i Canadà que funcionen amb energia verda.

Noticias relacionadas

contador