criptomonedas bitcoin ethereum portada

El mercat de les criptomonedes manté el seu aspecte deprimit aquest dimecres i els inversors eleven la cautela, especialment als actius de risc, abans del conclave de la Reserva Federal dels EUA (Fed). S'espera un altre increment del preu dels diners per combatre la inflació que alguns observadors creuen que pot ser de fins a l'1%, cosa que es tradueix en moderades caigudes per al bitcoin i l'ethereum, que no aconsegueixen estirar el rebot de dimarts.

  • 64.695,96$
  • 0,99%

La sessió passada, la reina dels actius digitals va remuntar la caiguda del cap de setmana, que es va estendre al 19 de setembre, quan va arribar a un mínim de tres mesos, a prop dels 18.000 dòlars. Tot i el rebot, "el seu aspecte tècnic és molt complicat i és que sembla molt probable que puguem acabar veient un nou atac al nivell dels 17.640 dòlars", indica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"L'abandonament d'aquest nivell de preus seria un cataclisme per al seu aspecte tècnic, cosa que podria portar una extensió de les caigudes fins al voltant dels 12.200 dòlars", avisa. "Interessar-nos ara mateix per la 'cripto' no sembla bona idea i és que no veurem un senyal de fortalesa mentre que es mantingui cotitzant per sota dels 22.700 dòlars, màxims d'aquest mes de setembre", afegeix Nuez.

Pel que fa a l'ethereum, les vendes s'han acarnissat el criptovalor després del desplegament de 'La Fusió', la migració de la cadena de blocs homònima al model de consens de prova de participació. El moviment de 'vendre la notícia' ha exacerbat les vendes després que l'ether hagués estat guanyant tracció als darrers mesos en anticipació a aquest moment i l'actiu digital ha arribat a corregir un 20%.

De moment, però, ha aconseguit subjectar-se al voltant del suport que presenta als 1.270 dòlars. Tot i això, "el seu aspecte tècnic és complicat i no descartem acabar veient una extensió de les caigudes, ja que la seva tendència principal és clarament baixista i des de fa setmanes que està dibuixant màxims decreixents", apunta Nuez. I alerta que "és molt probable una extensió de les caigudes fins als mínims anuals que va dibuixar al mes de juny als 876 dòlars".

La resta del mercat acompanya els principals criptovalors i la capitalització total es manté al voltant dels 930.000 dòlars.

En altres notícies relacionades amb el mercat cripto destaquen les compres de Microstrategy, que va adquirir 301 bitcoins a un preu mitjà de 19.851 dòlars al mercat baixista, cosa que mostra que l'empresa de Michael Saylor redobla la seva confiança en el mercat dels criptoactius.

També es parla al mercat que Nasdaq Digital Assets oferirà serveis de custòdia per a criptodivises, incloent-hi el bitcoin i l'ethereum.

Noticias relacionadas

contador