fila monedas bitcoin

El mercat dels criptoactius aguanta posicions aquest dimecres després de les pèrdues recents, acompanyant la resta dels mercats globals que semblen prendre's un respir després d'un dimarts d'elevada tensió borsària. El moviment de les tropes russes a les regions de separatistes de l'est d'Ucraïna, en què el Kremlin va anomenar una missió de "manteniment de la pau", ha provocat una resposta dels EUA i Europa en forma de sancions econòmiques, mentre el president nord-americà, Joe Biden, ha qualificat l'acció militar del Kremlin com una “invasió” d'Ucraïna.

  • 63.614,32$
  • 1,25%

El bitcoin va aconseguir dimarts aferrar-se als 38.000 dòlars, preu per sobre del que cotitza també aquest dimecres, però va deixar mínims per segon dia consecutiu per sota del suport que la majoria d'analistes ubiquen als 36.500, amb els 37.000 com a zona de control més psicològica que tècnica. L'acció del preu convida al pessimisme ja que la moneda digital ha patit fortes caigudes després d'enfrontar-se, sense èxit, a la resistència de 45.000 dòlars i no són pocs els qui creuen que els 30.000 dòlars tornen a entrar en joc. Tot i això, “pel costat dels suports, el més important de tots ells el tenim en els mínims de gener als 32.855 dòlars”, avisa José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "Els 32.500 sembla més aviat el 'punt de no retorn'", coincideix John Kicklighter, estrateg en cap de DailyFX.

"La crisi entre Rússia i Ucraïna està afectant tots els mercats de risc en aquest moment, no només el bitcoin", comenta Nicholas Cawley, estrateg de DailyFX. "Les constants oscil·lacions de bones i males notícies dificulten la valoració i el comerç del mercat en el moment actual", indica l'expert, que creu que fins que això canviï "és difícil veure alguna raó per operar amb el bitcoin des del costat llarg o el curt”.

L'expert opina que, des d'una perspectiva tècnica, la ruptura per sota del suport de 39.600 dòlars ha deixat el bitcoin vulnerable a noves pèrdues. Aquest panorama negatiu ha eclipsat les recents bones notícies del mercat, “els fonamentals del qual milloren dia a dia”, assenyala Naeem Aslam, analista d'AvaTrade. Ucraïna ha legalitzat el bitcoin i Rússia està en procés de fer el mateix amb les inversions en les monedes digitals. A més, ha transcendit el llançament de Fidelity d'un ETF del bitcoin a Europa i les notícies que BlackRock, el gestor d'actius de 10 bilions de dòlars, s'està preparant per oferir suport a la criptodivisa per als clients. Aquestes informacions "normalment donarien al criptoespai un impuls a l'alça, però aquest no ha estat el cas", indica Cawley.

Segons els analistes, el bitcoin seguirà en un moviment lateral amb un biaix marginal a la baixa "fins que es resolgui el conflicte a Europa de l'Est”, incideix l'analista de DailyFX. "El bitcoin és un participant involuntari a la volatilitat que està afectant tots els actius de risc per les tensions entre Rússia i Ucraïna", explica Edward Moya, analista d'Oanda, per la seva banda. "La muntanya russa de les criptomonedes no acabarà aviat, però podria posar-se lletja, si Wall Street pateix més vendes a causa que els inversors comencin a esperar un conflicte militar perllongat".

La reina de les monedes criptogràfiques podria ser víctima d'una lluita pels diners en efectiu, va dir Moya, "però una vegada que passi l'onada de les vendes fruit del pànic, les apostes a llarg termini tornarien ràpidament. Moya afegeix que "les hodlers podrien ser posats a prova aviat”, utilitzant el terme per als inversors en criptografia que mantenen les seves posicions independentment del preu.

LES ALTCOINS RETALLEN LES AGUDES CAIGUDES

A la resta del mercat, el comportament de les altcoins emula el bitcoin, amb la majoria recuperant-se parcialment de la sagnia de dimarts, ja que les vendes es van acarnissar en criptovalors com el cardano, la solana, l'XRP o el terra. La majoria mantenen pèrdues notables durant els últims set dies, malgrat que es tenyeixen de verd les últimes 24 hores i la capitalització total del mercat ha pujat fins a 1,73 bilions de dòlars.

L'ethereum va aguantar la pressió dels baixistes per sobre del suport dels 2.500 dòlars i es mou per sobre de 2.600 dòlars, però els experts creuen que segueix exposat a noves caigudes abans que s'estabilitzi, ja que acumula pèrdues del 15% als darrers set dies. L'ether –la unitat de la xarxa Ethereum– té múltiples nivells de suport forts als 2.200 dòlars i als 1.850 dòlars i els analistes tècnics no creuen que s'ubiqui per sota de 1.800 dòlars a curt termini. En general, indiquen que qualsevol caiguda per sota aquests nivells és una oportunitat de compra.

Segons el gràfic següent, el suport setmanal és de 2.000 dòlars, però hi ha una gran possibilitat que cedeixi per sota d'aquest nivell de preus, segons els analistes tècnics.

Noticias relacionadas

contador