verde subida bitcoin portada

El ral·li iniciat aquest diumenge en el bitcoin i que s'encomana a les 'altcoins', amb notables pujades en gairebé totes les monedes criptogràfiques, dona mostres aquest dimarts que manté el seu impuls per sobre dels 40.000 dòlars, màxims des del maig, i que les compres seguiran bombant el mercat. L'últim esperó per a la creació de Satoshi Nakamoto va arribar dilluns de la mà del veterà inversor Paul Tudor Jones, que va recolzar la 'cripto' en una entrevista a CNBC.

  • 61.912,91$
  • -3,53%

"M'agrada el bitcoin per diversificar la meva cartera", va dir Tudor Jones, de Tudor Investment Corp "Tothom em pregunta què he de fer amb els meus bitcoins? L'únic que tinc clar és que vull un 5% en or, un 5 % en bitcoins, un 5% en efectiu i un 5% en matèries primeres", va expressar el gestor.

Mentrestant, durant el cap de setmana, Musk va tornar a agitar el mercat, dient a través d'un tuit que Tesla permetria les transaccions en la creació de Nakamoto així que el minat sigui menys contaminant. El magnat va dir que el seu objectiu és que els miners, que han estat en el punt de mira durant els últims mesos, utilitzin l'entorn del 50% d'energia neta. El Centre de Finances Alternatives de Cambridge ha estimat que el 39% de la mineria de moneda digital s'alimenta de fonts renovables, principalment hidroelèctriques.

Aquests catalitzadors van impulsar la major criptodivisa del món un 4,5% el dilluns, fins als 41.020 dòlars, estenent la seva pujada a un segon dia. La moneda ha pujat aproximadament un 9% des de divendres. "Tornar a superar els 40.000 dòlars és tècnicament positiu", comenta Art Hogan, estrateg en cap de National Securities. "Els analistes tècnics et dirien que quan va perdre els 40.000 dòlars, va enviar un senyal negativa, i ara que ha recuperat aquest nivell, envia un senyal positiu".

Amb el bitcoin per sobre d'aquest llindar, molts xartistes estan mirant cap als 42.500 dòlars com el seu pròxim nivell important a superar. Aquesta xifra representa aproximadament la seva mitjana mòbil de 200 dies i ultrapassar-la podria significar que la moneda s'acosti als 50.000 dòlars.

"El realment important és respectar el suport clau dels 30.000 dòlars", comenta José María Rodrígez, analista de Bolsamanía. "Per sobre, pel costat de les resistències, tenim els 47.400 dòlars (mínim d'abril) i per sobre la zona dels aproximadament 50.000 dòlars: per on passa la clavicular de l'antic 'cap i espatlles'", afegeix.

L'accelerament de la reina de les criptos ha animat la resta del mercat on es veuen pujades del 5% en l'ethereum, fins als 2.600 dòlars o la binance coin. La capitalització total de mercat vola per sobre de l'1,75 bilions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador