general 1 bitcoin

El bitcoin manté la cotització en rang dels últims dies i ha operat aquest dilluns i dimarts per sobre dels 60.000 dòlars, nivell de preus psicològic que sembla que s'ha convertit en un suport de curt termini. Mentre les alces per a la reina de les criptos es veuen limitades a l'àrea dels 63.000 dòlars, alguns analistes esperen una lleugera reculada abans d'un període estacionalment fort per als preus de les criptomonedes.

  • 67.628,34$
  • -0,43%

A les altcoins, el panorama és moderadament alcista, amb l'ethereum apuntant als seus recents màxims històrics, després del rècord per sobre dels 4.400 dòlars que va marcar al tancament el 29 d'octubre, segons CoinMarketCap. La capitalització total supera els 2,65 bilions de dòlars i el domini del bitcoin repunta fins a gairebé el 44%.

"El bitcoin continua aguantant per sobre dels 60.000 dòlars després de patir una mica de pressió durant el cap de setmana", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. "Es va recuperar ràpidament després de trencar aquest nivell la setmana passada, cosa que suggereix que hi ha moltes ganes de buscar nous rècords, però li està costant enlairar-se després del llançament de l'ETF. Una ruptura dels 60.000 dòlars podria fer que la correcció s'aprofundís, però sembla que encara hi ha molt de suport a llarg termini”, afegeix.

En general, el mercat està en mode veure i esperar, mentre s'aclareixen alguns aspectes reguladors als Estats Units. En concret, les stablecoins estan sota el focus després de la petició que ha realitzat el tresor nord-americà que han de ser regulades pel Congrés dels Estats Units al més aviat possible per aprofitar el seu potencial, segons un informe escrit pel Grup de Treball del President sobre Mercats Financers.

Amb tot, els analistes no amaguen el seu optimisme. El bitcoin tendeix a guanyar entre un 11% i un 18% al quart trimestre, que és una de les raons per les quals alguns experts han mantingut la seva perspectiva alcista sobre els preus de les criptomonedes per a la resta de l'any. Sembla que el bitcoin ha seguit un patró estacional amb una onada de vendes a principis d'any i un setembre volàtil, tot i que el declivi va ser limitat, ja que els operadors van entrar a comprar a les caigudes.

Tot i les fortes oscil·lacions dels preus, la tendència alcista a llarg termini del bitcoin continua intacta. I, en general, els analistes consideren que les criptomonedes són una inversió en fase inicial. "Les criptomonedes segueixen sent poc conegudes i encara hi ha una gran bretxa de coneixement", però la indústria està guanyant ràpidament tracció entre els inversors professionals, va escriure la companyia de comerç de criptomonedes QCP Capital, segons recull CoinDesk.

I tot això després d'un octubre de rècord per al bitcoin. A més dels màxims històrics als 67.000 dòlars del 20 d'octubre, la moneda digital ha tancat per primer cop un mes per sobre dels 60.000 dòlars i ha acabat la tercera setmana consecutiva per sobre d'aquesta marca. La pujada mensual el desè mes és a prop del 40%.

Tot i les caigudes de la setmana passada, "els últims dies negatius no van aconseguir danyar l'estructura general del mercat i els fonaments indiquen, a més, que a llarg termini continua sent decididament alcista", comenta Alejandro Zala, country manager a Espanya de Bitpanda.

Tant el bitcoin com les principals altcoins estan experimentant una forta volatilitat al gràfic intradiari, la qual cosa és normal als nivells més alts de tots els temps, com hem vist darrerament. "Els gràfics setmanals i mensuals segueixen sent molt alcistes, cosa que suggereix que els traders són positius per a la resta de l'any i esperen que la carrera alcista continuï", emfatitza Zala. L'índex de por i cobdícia de les criptomonedes per a l'octubre se situa en 76, xifra que mostra una cobdícia extrema, i ha pujat des dels 27 de setembre.

Pel que fa a l'ethereum, la moneda criptogràfica ha deixat màxims als 4.400 dòlars a l'octubre i ha pujat un 39% des del començament del mes. "Els marcs temporals més alts són alcistes i l'augment de la volatilitat és normal després d'un moviment tan positiu des del començament d'octubre", conclou Zala.

contador