bitcoinespiral

El mercat de les monedes digitals es tenyeix de verd intens aquest divendres, amb pujades en tots els actius que superen el 5% en algunes de les monedes virtuals més cotitzades. En concret, el bitcoin ha arribat a disparar-se un 7%, fins a màxims de sis mesos, encara que retalla l'avanç fins al 5,8%.

La creació de Satoshi Nakamoto ha marcat el seu millor preu des del 14 de novembre, a nivells al voltant dels 5.750 dòlars. Amb l'auge d'aquest 3 de maig, que no té un origen clar per als analistes, l'anomenat 'or 2.0' acumula una revaloració del 50% des d'inicis d'any, cosa que manté els inversors "completament enlluernats", segons Naeem Aslam , analista de Think Markets.

El preu del bitcoin ha creuat el nivell dels 5.700 dòlars i tot es deu "al fort impuls dels preus que s'ha anat acumulant durant les últimes setmanes", prossegueix aquest expert, segons el qual ha arribat el moment de prestar-li atenció a la moneda de xifrat. "El preu s'ha estat negociant per sobre de la mitjana mòbil de 200 dies, un senyal alcista important", argumenta Aslam. "Un altre senyal alcista important també prové de la mitjana mòbil de 242 dies", afegeix.

A més de les raons tècniques, les notícies que Facebook i Uber estan desenvolupant usos per a les monedes digitals a les seves plataformes, han donat ales a aquest mercat, la capitalització del qual total ha fregat els 119.000 milions de dòlars. Altres monedes criptogràfiques també es disparen aquest divendres. És el cas de l'ethereum i el bitcoin cash que pugen gairebé un 5%, mentre les alces del litecoin superen el 7%. El ripple avança gairebé un 2%.

Aslam opina que el panorama afavoreix que la creació de Nakamoto alimentarà la seva escalada fins als 6.000 o 6.500 dòlars. "Però el que desencadenará la veritable emoció al mercat serà la superació dels 8.000 i 10.000 dòlars", comenta. "Això es deu al fet que desencadenaria un FOMO ('fear of missing out', la traducció al català és por de deixar passar) massiu entre clients minoristes i institucionals i l'efecte podria anar més lluny si s'aprova el fons cotitzat del bitcoin".

El mercat espera l'aprovació del primer vehicle d'aquestes característiques per la Securities Exchange Comission dels EUA (SEC), ja que s'estima que serà l'autèntic catalitzador de les pujades que molts vaticinen per a la reina de les monedes digitals. L'organisme emetrà el seu veredicte el 16 de maig, després que el 29 de març s'ajornés per enèsima vegada el seu dictamen.

Noticias relacionadas

contador