bitcoin caidas mercados portada
BOLSAMANIA

El bitcoin torna a rebotar per sobre dels 42.000 dòlars aquest dimarts, després que dilluns sucumbís a una renovada pressió venedora que va portar la reina de les criptos a marcar un mínim des del setembre, per sota dels 40.000 dòlars. Els analistes tècnics indiquen que el criptoactiu envia senyals de supervenda, però la fase correctiva de curt termini no està completament esgotada.

  • 63.928,98$
  • 1,57%

La gran pregunta que es formulen els inversors és si la moneda digital ja ha trobat sòl de les caigudes o si hi ha marge perquè es mantingui l'aspecte baixista que l'ha fet corregir un 40% des dels màxims històrics del novembre. "L'únic on s'agafa ara mateix és a l'important suport que té a la zona dels 40.000 dòlars i origen de l'últim gran impuls alcista: els mínims de setembre", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

El declivi amb què ha arrencat la setmana segueix una caiguda de sis dies consecutius dels preus de la criptodivisa més antiga durant els primers dies de gener, després que les actes de la Fed revelessin que els responsables polítics havien discutit pujades agressives dels tipus d'interès juntament amb un ritme més ràpid per normalitzar el seu balanç. I en tan sols 11 dies, el bitcoin ha arribat a perdre a prop d'un 15% del seu valor, i és la pitjor arrancada d'any per a aquest mercat des del seu naixement.

"S'espera que l'enduriment de les condicions financeres afecti negativament els actius de risc com la renda variable i les criptomonedes, ja que es tornen menys atractives que els bons de refugi", indiquen els experts de Kaiko al seu butlletí setmanal. Segons Kaiko, l'impacte de la reunió de desembre de la Fed ha fet que la correlació entre el bitcoin i els actius tradicionals sigui la més alta més d'un any.

Amb tot, el comportament dels inversors que han entrat a comprar a les últimes caigudes, elevant el preu, de nou, per sobre de 42.000 dòlars, fa pensar els experts que l'impuls venedor està començant a disminuir. No obstant això, les pujades semblen estar limitades a l'àrea dels 43.000 dòlars; els 45.000 dòlars són la resistència que cal batre a curt termini.

L'índex de força relativa (RSI) al gràfic de quatre hores està pujant des dels nivells de sobrevenda, cosa que sol precedir a un breu rebot del preu. Al gràfic diari, l'RSI és el més sobrevenut des del 10 de desembre, expliquen els analistes tècnics de CoinDesk. "L'impuls alcista s'ha debilitat atesa la tendència baixista de dos mesos del bitcoin. Això significa que els venedors podrien romandre actius al voltant dels nivells de resistència", afegeixen.

Aquest rebot, a més, ha anat acompanyat d'un augment del volum mundial d'operacions amb criptomonedes, que es va disparar un 43,99%, fins als 102.630 milions de dòlars, ja que els operadors van intentar aprofitar els baixos preus de gairebé totes les principals tokens. Tot i una activitat de compra massiva, la capitalització del mercat global de criptomonedes ha baixat un 0,59%, fins als 1,96 bilions de dòlars.

De fet, totes les altcoins segueixen tenyides de vermell, amb caigudes per a l'ethereum, que va perdre els 3.000 dòlars dilluns, deixant mínims també des del setembre. L'anàlisi tècnica mostra que la 'cripto' número dos necessita un tancament per sobre de 3.200 dòlars per donar pas a una recuperació del preu.

Noticias relacionadas

contador