fila monedas bitcoin

El bitcoin s'ha mantingut en un estret rang de cotització durant la primera setmana de novembre, durant la qual qualsevol intent de pujades s'ha vist frenat al voltant dels 64.000 dòlars, mentre que els 60.000 dòlars s'han revelat com un suport formidable. El veritable protagonista ha estat l'ethereum, que marcava nous màxims històrics el 4 de novembre als 4.664, mentre altres altcoins també han deixat alces notables.

  • 69.841,16$
  • 0,32%

La capitalització total s'ha quedat just per sota dels 2,8 bilions de dòlars, xifres històriques, però el mercat ha experimentat una aturada generalitzada des que es va conèixer que la Reserva Federal dels EUA (Fed) inicia el tapering (reducció gradual de les compres d'actius). Els experts assenyalen que la màquina d'imprimir diners del banc central més gran del món ha proporcionat una inusual liquiditat al mercat que ha afavorit l'auge d'actius de risc, com les criptodivises, per la qual cosa hi ha gran expectació davant el comportament d'aquestes inversions ara que s'anirà tancant l'aixeta.

El bitcoin podria continuar posant a prova el nivell dels 60.000 dòlars, comenta Craig Erlam, analista d'Oanda. En diverses ocasions ha trobat "un bon suport en aquesta zona i s'ha recuperat amb força, i és possible que vegem més del mateix en acostar-se a aquest nivell", indica.

En canvi, un moviment per sota d'aquesta zona, segons Erlam, "podria suposar una continuació de la correcció posterior a l'ETF -aprovat als Estats Units a mitjans d'octubre-, mentre que un altre rebot podria inspirar un moviment de tornada cap als màxims". "Alguns hauran esperat que la Reserva Federal compleixi la seva comesa, encara que no estic segur de quina seria exactament. No hi ha gaire cosa que no sigui alcista per al bitcoin aquests dies, sembla", afegeix l'analista d'Oanda.

De fet, segons una anàlisi de la plataforma Santiment, hi ha un indicador del mercat que envia senyals molt positius per a la reina de les criptodivises. Aquesta setmana, el total d'adreces de bitcoin actives a la xarxa s'ha mantingut per sobre del nivell d'1 milió per cinquè dia consecutiu. "El bitcoin ha tingut 5 dies consecutius (excloent-ne els caps de setmana històricament lents) de més d'1 milió d'adreces actives interactuant a la xarxa BTC. Aquest augment és un senyal encoratjador que inevitablement es pot provar un altre màxim històric", ha escrit la companyia en un comentari recent.

Històricament, el nombre total d'adreces actives diàries que interactuen a la cadena de blocs donava als inversors un senyal clar sobre la possible acció del preu de l'actiu digital. A més, un salt significatiu en el nombre tenia un impacte positiu en el preu de la més operada de les criptomonedes.

D'altra banda, segons cita Forex Magntes, altres indicadors principals de la salut general de la xarxa Bitcoin, incloent-hi la Bitcoin lightning network, han mostrat un creixement constant els últims dies. Durant els primers 10 mesos del 2021, s'han afegit gairebé 9.200 nodes a aquesta xarxa. "Això és una taxa de creixement de l'111% en maquinari operatiu", comenten des de Glassnode.

Aquest increment de l'activitat general de la cadena de blocs del bitcoin està donant suport a l'impuls alcista, asseguren els experts.

El criptoactiu "està a les portes dels màxims anuals i històrics i per sobre no hi ha res. I tot és possible en aquest subjacent", comenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "I com a suport més important tenim l'últim gran mínim de reacció: els mínims de setembre als 40.000 dòlars del futur. Referència de control que està molt allunyada dels nivells actuals i per tant aquest suport és ara mateix gens operatiu". "Podem veure els 100.000 dòlars? Per descomptat, tot és possible. Tots dos són un clar mantenir en cartera, sens dubte", afegeix l'analista.

Noticias relacionadas

contador