ep archivo   moneda virtual bitcoin
ANTANACOINS CC - Archivo

El mercat de les criptomonedes puja aquest dilluns després d'un cap de setmana de debilitat durant la qual el bitcoin i l'ethereum s'han ubicat a la part baixa del rang de consolidació en què els dos criptovalors es troben emmarcats després del caos desfermat al mercat fa tot just 10 dies. La creació de Satoshi Nakamoto segueix batallant per construir posicions per sobre dels 30.000 dòlars i prosseguir amb les alces fins als 32.000, resistència que obriria les portes a guanys de més envergadura per al criptoactiu, mentre l'ether -la unitat de la xarxa Ethereum- es canvia de mans a 2.000 dòlars.

  • 64.451,31$
  • 0,77%

El panorama no és molt encoratjador després que el bitcoin hagi tancat el 22 de maig la setena setmana consecutiva a la baixa, la ratxa de pèrdues més llarga des de l'agost del 2011, segons dades recopilades per Bloomberg. La debilitat del mercat està en consonància amb la caiguda de set setmanes de l'S&P 500. "Si l'S&P cau una mica més, això hauria de crear una darrera descàrrega i una gran oportunitat de compra per al bitcoin", assenyala l'estrateg tècnic de Fundstrat Global, Mark Newton.

"Hi ha molta tendència a la baixa i ens hauríem d'acostar a un moment en què realment es vulgui comprar durant els propers dos mesos", afegeix.

El bitcoin ha patit a les últimes setmanes mentre la Reserva Federal puja els tipus d'interès i la inflació continua sent alta, cosa que impulsa les perspectives d'un enduriment monetari més gran. Tot i que el criptovalor s'ha promocionat en el passat com una cobertura contra la inflació, als últims mesos ha demostrat estar molt correlacionat amb els actius de risc, com les empreses del Nasdaq 100, que ha caigut al mig del canvi de cicle.

D'altra banda, l'indicador de força relativa (RSI) ha entrat en un període que històricament ha precedit els rendiments de les inversions a llarg termini. Rekt Capital mostra que quan l'RSI ha arribat a aquest nivell anteriorment i s'ha revertit, incloent-hi el gener del 2015, el desembre del 2018 i el març del 2020, ha marcat un fons per al mercat. A la setmana passada ja vam explicar que l'expert de mercat Lark Davis indicava que estava sobrevenut, cosa que indica que l'oportunitat de compra hi és.

A més, Marcus Sotiriou, analista de GlobalBlock, explica les dades de la companyia d'anàlisi en cadena Glassnode mostren que el bitcoin s'està acostant a una regió que està per sota del cost mitjà de tots els titulars a la cadena de blocs. "Anteriorment, al llarg dels anys, quan el bitcoin va entrar a aquesta regió havia presentat quatre oportunitats de compra", explica. "Els dos indicadors suggereixen que els mercats de criptomonedes podrien estar a prop de tocar fons en aquest mercat baixista on ens trobem", afegeix l'expert.

Pel que fa a l'ethereum, l'anàlisi dels preus és a la baixa, ja que hem vist que la consolidació s'ha acabat convertint en debilitat que ha impossibilitat que els alcistes recuperin el control. Per tant, els analistes tècnics esperen que s'estableixi un altre màxim local més baix i que l'ethereum torni cap al suport principal dels 1.900 dòlars.

El volum d'operacions ha disminuït un 19,21%, amb un total de 9.700 milions de dòlars, mentre que la capitalització total del mercat es negocia al voltant dels 243.480 milions de dòlars, xifra que suposa un domini del 19%.

A les últimes hores destaca el ral·li que s'ha marcat el LUNA, d'un 55%, després del crac de fa unes setmanes. Les criptodivises segueixen encara llepant-se les seves ferides després del fiasco de Terra i els seus dos criptovalors -el LUNA i el UST- i la capitalització total es manté al voltant de 500.000 milions de dòlars per sota del seu valor abans que la cadena de blocs de Do Kwon col·lapsés, als 1,3 bilions de dòlars. Actualment, Terra està pausada i la volatilitat en aquests actius és enorme.

El soroll al voltant dels intents per reviure aquest projecte continua mantenint els inversors al marge del mercat, per la qual cosa el panorama tècnic no ha canviat gens ni mica.

Noticias relacionadas

contador