ep archivo   bitcoin 20210609102712
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

Cap de setmana de consolidació en el preu del bitcoin que, no obstant, ha deixat la sensació entre els inversors que la criptomoneda més gran del món seguirà drenant posicions lentament cap a la zona de suport entre 40.000 i 42.000 dòlars. El repunt de diumenge, afavorit en part per l'anunci de la Luna Fundation Guard ha comprat 173 milions de dòlars més en bitcoins, no ha aconseguit perdurar aquest dilluns, quan el criptoactiu se situa al voltant dels 42.500 dòlars.

  • 71.005,04$
  • 6,35%

La creixent incertesa econòmica lligada a la invasió no provocada de Rússia a Ucraïna i les pujades imminents dels tipus d'interès per part del banc central dels Estats Units mantenen la moneda lluny dels seus màxims anuals de finals de març als 48.000 dòlars. "Bàsicament, el preu s'està movent gradualment cap avall, i a curt termini, està encallat en una zona de consolidació de 40.000 a 48.000 dòlars", indica Naeem Aslam, cap d'anàlisi d'AvaTrade.

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el bitcoin va entrar en una consolidació la setmana passada que va acabar en correcció o, el que és el mateix, en una mena de retrocés temporal, però sense rebot, “cosa que invalida la figura tècnica que havia dibuixat el preu, ja que el triangle simètric no funciona”, explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "No obstant, això no vol dir que hi hagi caigudes cap a la zona de 36.500 i 35.000, els suports més importants", afegeix.

"El que als operadors els agradaria veure és que el preu trenqués per sobre del nivell dels 50.000 dòlars, ja que això només portarà més interès al bitcoin", apunta Aslam.

Les caigudes es produeixen malgrat l'increment de les compres de Luna Foundation Guard (LFG), l'entitat que dona suport a la stablecoin TerraUSD, que va afegir 173 milions de dòlars en bitcoins a la cartera durant el cap de setmana a través d'una sèrie de compres. LFG té ara 39.897,98 bitcoins, amb un valor aproximat de 1.670 milions de dòlars.

Ether, la segona criptomoneda més gran per capitalització de mercat, va seguir un patró similar durant el cap de setmana i també va baixar fins als 3.200 dòlars. Altres criptomonedes importants van tenir un comportament mixt. AXS i el token luna de Terra havien caigut recentment al voltant de l'1,5% i el 2%, respectivament. Però el popular meme token DOGE va pujar un 5%. La negociació va ser escassa.

El rendiment de les criptomonedes darrerament ha coincidit en gran mesura amb els principals mercats de valors, que també han caigut. El Nasdaq, centrat en la tecnologia, va tancar divendres amb una caiguda de més d'un punt percentual. L'S&P 500 i la Mitjana Industrial Dow Jones també van caure, ja que els inversors van continuar processant una sèrie d'esdeveniments històrics que podrien portar l'economia mundial a la recessió.

Noticias relacionadas

contador