ep archivo   bitcoin 20210609102712
UNIVERSIDAD DE HAWAI EN MANOA - Archivo

El cofundador de Paypal i capitalista de risc Peter Thiel ha carregat contra algunes de les figures de les finances nord-americanes més prominents a la conferència Bitcoin 2022, i ha afirmat que ells són en realitat els responsables que la criptodivisa més operada del món no hagi assolit la fita dels 100.000 dòlars.

Thiel ha estat específicament dur contra el CEO de Berkshire Hathaway, Warren Buffett, criticant-ho com un "avi sociòpata". Thiel també va apuntar el president de JPMorgan Chase, Jamie Dimon, i el president de BlackRock, Larry Fink.

Thiel creu que els citats titans financers estan tractant de perjudicar el bitcoin en centrar-se en la inversió ambiental, social i de govern (ESG). Es rumoreja que Blackrock està darrere de la decisió de Tesla de deixar d'acceptar pagaments en bitcoin a causa de les preocupacions relacionades amb el clima.

El multimilionari alemany-nord-americà, que atrau moltes crítiques per recolzar els republicans d'extrema dreta, també va disparar contra el president de la Reserva Federal, Jerome Powell, afirmant que ha d'estar "extremadament agraït" per tenir el bitcoin.

A l'octubre, Thiel va dir que el fet que el bitcoin superés els 60.000 dòlars era un "senyal extremadament esperançador". Va dir que era un senyal que el règim "decrèpit" estava a punt del col·lapse. Thiel va relacionar llavors el gran repunt del bitcoin amb una inflació fora de control.

contador