criptomonedas bitcoin ethereum portada

El mercat de les criptomonedes manté el bon to de les últimes jornades aquest dimarts, amb la seva capitalització total per sobre del bilió de dòlars, mentre l'ethereum segueix estirant el mercat, gràcies a les bones notícies que arriben del canvi de protocol a prova de treball. El bitcoin, per part seva, retrocedeix marginalment des dels màxims d'un mes de dilluns, per sobre de 22.600 dòlars i posa els 23.000 a tir.

  • 63.203,16$
  • -0,59%
  • 3.279,80$
  • 0,47%

El valor de tots els criptovalors, segons CoinMarketCap, se situa als 1,02 bilions de dòlars, nivells no vistos des de mitjans de juny, per un impuls comprador que persisteix des de finals de la setmana passada i que ha disparat el preu del bitcoin que es troba a nivells de resistència que ja van rebutjar les pujades fa aproximadament 10 dies. "Els compradors estan tractant de defensar el nivell dels 19.150 dòlars, però la metxa llarga de l'espelma del 13 de juliol mostra que els baixistes estan venent a prop de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. Les dues mitjanes mòbils estan inclinades cap avall i els indicadors d'impuls es troben a la zona negativa, cosa que indica que els inversors baixistes son al capdavant", indica Alejandro Zala, country manager de Bitpanda.

En aquest context, destaca aquest expert que “el domini del bitcoin continua disminuint. Tot i que va assolir el 48% l'11 de juny, des de llavors s'ha desplomat fins al 41,7% actuals.” Si bé aquesta caiguda sol indicar un mercat amb gran gana de risc, amb l'actual mercat de baix sentiment, això es tradueix en una caiguda dels preus", comenta Zala.

En altres criptovalors, l'ether –unitat de la xarxa ethereum– ha superat els 1.500 dòlars i puja un 40% des de fa una setmana. Altres 'altocoins' presenten també pujades importants. Menció a part mereix el MATIC, el criptovalor de la cadena de blocs Polygon, que deixa un auge del 20% les últimes 24 hores i del 60% des de fa una setmana.

Els experts, però, criden a no deixar-se enlluernar per aquestes pujades. "Els moviments que estem veient en general no em semblen sostenibles, encara que el fet que les notícies a l'espai de les criptomonedes no s'hagin deteriorat encara més serà encoratjador per a la comunitat", comenta Craig Erlam, analista d'Oanda.

Noticias relacionadas

contador