le bitcoin or numerique a sa place dans les portefeuilles 20210625130101

El bitcoin ha recuperat la marca dels 30.000 dòlars després de les caigudes de dimarts, que van portar a la major criptodivisa del món a mínims de a prop d'un mes, al voltant dels 29.500 dòlars. Les vendes van veure evaporar 100.000 milions del mercat dels criptoactius en qüestió de hores i les 'altcoins' també van deixar mínims notables de diverses setmanes. El rebot és d'entre el 3% i el 5% a la majoria de tokens, mentre la capitalització total recupera els 1,25 bilions de dòlars.

  • 69.892,37$
  • -0,70%

Diversos factors van pesar en el comportament d'aquests actius. Per començar, la desbandada general que van patir les borses dilluns, de la qual Wall Street s'ha recuperat en part, per la por de l'avanç dels contagis de la variant delta del coronavirus, sobredimensionat pels baixos volums i liquiditat als mercats durant la temporada estiuenca. A més, les noves mesures de repressió de la mineria i el comerç de monedes digitals a la Xina, van tenir-hi a veure, així com el setge regulador a les monedes estables com el tether, que és la tercera criptodivisa per capitalització de mercat, als EUA.

A més, segons revelen dades de Glassnode recollides per CoinDesk, la demanda dels inversors institucionals en el bitcoin es mostra feble. El fons cotitzat en borsa Purpose, un dels primers productes cotitzats en borsa (ETP) de bitcoin aprovats, ha vist una desacceleració en les entrades netes aquesta setmana després d'experimentar un període de demanda relativament forta al maig i juny. "La setmana es va tancar amb la major sortida neta de -90,76 bitcoins des de mitjans de maig", diu l'informe.

La desacceleració suggereix que la demanda institucional de la major divisa per capitalització de mercat segueix sent feble en aquests productes regulats, segons Glassnode.

Si bé les dades rastrejats per Glassnode mostren una feble demanda institucional, la situació és una mica encoratjadora a Europa. "Es tracta de només 3 milions de dòlars de sortides", va dir Laurent Kssis, director gerent d'ETP en 21Shares AG. "A Europa, alguns ETP de bitcoin han vist sortides grans en un dia".

També contribueix al cas baixista per al bitcoin el comportament de la cotització del fideïcomís de bitcoin Grayscale (GBTC). Les accions de GBTC van seguir cotitzant la setmana passada amb un notable descompte respecte al valor dels actius nets del fons, oscil·lant entre l'11% i fins al 15,3%, cosa que demostra l'escassa demanda de la criptodivisa, segons Glassnode.

MÉS CAIGUDES PER AL BITCOIN

De fet, molts analistes creuen que la correcció no ha acabat en les 'criptos'. Delano Saporu, fundador de New Street Advisors, avisa que "probablement hi haurà més caigudes, potser fins al rang de 22.000 dòlars als 17.000 dòlars per al bitcoin tornant al 20 de desembre de l'any passat". No obstant això, "a partir d'aquí, crec que hi haurà pujades", apunta en una entrevista amb CNBC.

"En nombres rodons les zones de control es troben als 30.000 i als 41.000 dòlars", comenta per la seva banda José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Però el suport més important en aquest moment es troba a la volta de la cantonada: els mínims anuals als 28.800 dòlars. El perill de batre a la baixa els mínims anuals és que deixa la porta oberta al fet que aquest es dirigeixi cap als anteriors màxims històrics. Els màxims de l'anterior cicle alcista als aproximadament 20.000 dòlars (desembre de 2017)", afegeix l'expert.

Noticias relacionadas

contador