photo d illustration du bitcoin 20230411154715

Maig del 2023 no ha estat el millor mes per al bitcoin (BTC). Durant aquest període, la criptomoneda reina s'ha deixat un 7,2%, segons dades de la companyia d'anàlisi de cadena de blocs Coinglass, després de diverses setmanes de pocs moviments i letargia. Tot això després de ser un dels actius més beneficiats al primer trimestre de l'any, especialment després del col·lapse de Silicon Valley Bank (SVB). Tot i això, alguns analistes i experts continuen sent molt optimistes sobre el futur del principal actiu digital del planeta.

Un n'és Teeka Tiwari, analista de Palm Beach Research Group (PBRG), que assenyala que el bitcoin podria assolir els 500.000 dòlars el 2030, així com els 5.000 milions d'usuaris. Entre els motius per defensar aquesta tesi, Tiwari assenyala tres catalitzadors fonamentals.

El primer de tots, indica, rau en el mateix que va catapultar el bitcoin: la recent crisi bancària. “Ni tan sols hem arribat a la meitat de l'any i ja hem assistit a tres de les quatre fallides bancàries més grans de la història dels Estats Units (First Republic, Silicon Valley i Signature). I el contagi es continua estenent. Des que va començar la crisi bancària el març, hem vist un total de 538.000 milions de dòlars en sortides de dipòsits dels bancs regionals, segons un informe de Bank of America”, detalla Tiwari.

Segons aquest expert, hi ha motius per pensar que “part” de la sortida de dipòsits va anar a parar al mercat de les criptos, especialment al bitcoin, per les seves característiques. "L'oferta limitada i les solucions d'autocustòdia el converteixen en una alternativa atractiva a les inflacionistes monedes fiduciàries o a confiar el seu capital en bancs suposadament segurs", indica.

Així mateix, Tiwari assenyala que el proper halving serà un altre gran catalitzador per al preu de la criptomoneda reina. El halving és un esdeveniment que ocorre aproximadament cada quatre anys i que provoca que les recompenses que els miners obtenen per resoldre el següent bloc a la cadena de blocs de Bitcoin es redueixin a la meitat. El ritme de creació de nous bitcoins disminueix cada cop que es minen uns 210.000 blocs fins que s'hagin minat els 21 milions de bitcoins que existiran.

“La primera reducció a la meitat va ser el 2012, la segona va ser el 2016 i la més recent va ser el 2020. Mentre que la reducció a la meitat és un catalitzador alcista per a bitcoin, el segon any després d'una reducció a la meitat de bitcoin és sempre un any a la baixa. Si la història serveix de precedent, la reducció a la meitat del 2024 impulsarà el bitcoin a nous màxims i més enllà”, explica.

D'altra banda, aquest expert veu en el creixement exponencial de la taxa de hash o hash rate, una mètrica que mostra l'augment de la potència de càlcul necessària per alimentar la xarxa, un tercer motiu d'optimisme per al bitcoin. “Fins i tot enmig del col·lapse del preu del BTC durant el criptohivern de 2022, la taxa de hash de la xarxa es va triplicar amb escreix des dels mínims de 2021 fins a més de 350 exahashes per segon (EH/s)”, indica.

Segons Tiwari, aquest creixement "explosiu" de l'ús a la xarxa bitcoin és un "fort senyal que estem superant el pitjor de la venda massiva de l'any passat". “Segons la Llei de Metcalfe, com més gran és la xarxa d'usuaris, més gran és el valor de la xarxa. L'adopció de Bitcoin segueix la mateixa trajectòria que altres tecnologies innovadores”, sentencia.

Noticias relacionadas

contador