representations des cryptomonnaies bitcoin ethereum et dash plongeant dans l eau

Les criptomonedes comencen la setmana en territori negatiu. El bitcoin (BTC) es deixa més d'un 1% a l'última jornada i cau per sota dels 27.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) segueix el seu pas i cedeix fins als 1.870 dòlars.

“Ha estat una setmana interessant per al bitcoin, que va començar amb un repunt fins als 28.000 dòlars abans de retrocedir fins als 27.000 dòlars, més o menys on era la setmana passada. Un retrocés per sota dels 26.000 dòlars podria ser un cop dur, ja que aquest nivell s'ha mantingut quan es va posar a prova en un parell d'ocasions al mes passat”, apunta Craig Erlam, analista sènior de mercats d'OANDA.

Per part seva, Joe DiPasquale, CEO de BitBull Capital, afirma que el focus del mercat aquesta setmana serà sobre la correcció i la consolidació dels preus. “Havíem estat esperant una correcció i consolidació entre els nivells de 25.000 i 27.000 dòlars i això és el que hem estat presenciant durant el darrer mes. Si bé no hem tingut una prova important dels 30.000 dòlars, un altre intent del nivell de resistència clau no seria sorprenent”, ha indicat aquest expert.

La veritat és que, malgrat rebre sengles impulsos en forma de l'acord per ampliar el sostre de deute als EUA o les dades d'ocupació del maig, les 'criptos' semblen continuar amb la seva letargia després de completar el pitjor mes des del començament de l'any.

Juan Fernández-Figares, director d'anàlisi de Link Securities, destaca que l'informe d'ocupació va confirmar que el mercat laboral nord-americà “segueix mostrant-se molt resistent, sobreposant-se tant a l'alta inflació com a les alces de tipus”. “Entenem que, a mitjà termini, és positiu per a aquesta economia, ja que és un clar indici que aquesta s'està comportant sensiblement millor del que vaticinaven molts malastrucs. L'escenari d'un “aterratge brusc” de l'economia dels EUA creiem que ara és molt menys probable, i que guanyen sencers tant l'escenari d'un “aterratge suau” o, fins i tot, l'escenari d'un “no aterratge”, en què els EUA esquivarien la recessió tan preconitzada”, afegeix.

En aquest sentit, aquest expert creu que la Fed apostarà per una "parada” al camí al seu conclave del 14 de juny. No és l'únic que defensa aquesta tesi: segons l'eina FedWatch de CME, el consens atorga una probabilitat del 76% que el banc central deixi els tipus d'interès en el rang actual, quan fa una setmana pronosticava just el contrari motivat per la divergència d'opinions entre els funcionaris de la Fed.

A la resta del mercat, destaquen les pujades de gairebé el 2% en ripple (XRP) i de l'1% en tron (TRX), així com les caigudes entre la resta de principals altcoins.

contador