ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

Després de perdre els 6.000 dòlars per primera vegada en més d'un any, el bitcoin ha perdut un altre 5% durant les últimes 24 hores i ha tocat un nou mínim anual als 5.250 dòlars, segons dades de CoinMarketCap. El vermell s'imposa a la majoria d'actius de xifrat amb noves caigudes de doble dígit en l’ethereum i el litecoin. La capitalització total de mercat és de 170.000 milions, una xifra no vista des d'octubre de 2017.

El preu de la creació de Satoshi Nakamoto ha estat en caiguda lliure durant la setmana passada, des que una guerra civil a la derivació del bitcoin, el bitcoin cash, va derivar en una nova bifurcació d'aquesta última. Aquesta nova divisió de la cadena de blocs del bitcoin cash és conseqüència que els desenvolupadors i els miners de la moneda no s'han posat d'acord en quina direcció ha de prendre la moneda digital, de manera que s'han creat els nous bitcoin ABC i bitcoin SV.

Les dues cadenes segueixen lluitant pel domini de la xarxa del bitcoin cash i els preus no només no han remuntat, sinó que segueixen deprimint-se, mentre els experts incrementen el seu pessimisme. Una enquesta de Bloomberg va arribar a situar el preu de la més operada de les divises de xifrat en 1.500 dòlars, un 70% per sota dels nivells actuals.

Fins i tot els més ferms defensors de les monedes de xifrat han rebaixat les seves expectatives. Tom Lee, analista de Fundstrat, segueix defensant un ral·li de cap d'any, però abans creia que la meta seria als 25.000 dòlars i ara no s'espera que superi els 15.000 dòlars.

Aquest expert aposta per una recuperació des dels nivells actuals. En una nota per a clients ha assenyalat que fins i tot en l'anterior mercat baixista, que es va donar entre 2013 i 2015, "mai va sostenir un moviment per sota del punt d'equilibri". Aquest nivell considera l'expert que se situa als 7.000 dòlars, que és el preu on el cost de minat i el preu s'equiparen.

No obstant això, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el bitcoin "va polvoritzar el suport que presenta en els mínims anuals, els 5.755 dòlars", indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "I aquest nivell passa a ser ara resistència. Per la qual cosa no descarto que durant els pròxims dies assistim a un rebot cap a la nova resistència, abans suport, per des d'allà continuar caient cap als 5.000 dòlars i fins i tot més baix", sosté l'expert.

Noticias relacionadas

contador