bitcoin3
Dmitry Demidko, Unsplash

El bitcoin segueix 'on fire' durant els primers compassos de 2021 i ha estirat el seu recent ral·li fins als 34.000 dòlars aquest diumenge, per retrocedir dilluns fins als 32.000 dòlars, després de marcar una fita que se suma a l'avanç del 50% de desembre i de més del 300% el 2020. Els experts asseguren que els 35.000 dòlars són un fet i que la moneda de xifrat arribarà a la fita de 50.000 amb tota probabilitat durant el primer trimestre del 2021.

Els últims guanys encapçalen un sorprenent repunt del polèmic actiu digital el 2020, que es va recuperar bruscament després d'un greu cataclisme al març que va fer perdre un 25%, fins a 3.000 dòlars al mig de la pandèmia de coronavirus.

La moneda "està de camí d'assolir els 50.000 dòlars abans de març", assegura Antoni Trenchev, soci gerent i cofundador de Nexe. Els inversors institucionals que tornin a la feina aquesta setmana probablement impulsaran els preus encara més després que la compra detallista ha alimentat l'actiu digital durant les vacances nadalenques, explica aquest expert.

El bitcoin ha estat cada vegada més acollit en més carteres d'inversió global i les mans fortes de Wall Street eren els que van alimentar el ral·li aquest any. Els partidaris de la moneda també han aprofitat la narració que la moneda podria actuar com un magatzem de riquesa enmig de la impressió de diners dels bancs centrals per contenir l'impacte econòmic de la pandèmia, fins i tot quan la inflació continua sense donar mostres d'avançar.

Tot i així, hi ha raons per ser cautelosos perquè el bitcoin segueix sent un mercat poc comercialitzat. La divisa va caure fins a un 14% el 26 de novembre enmig d'advertències que la classe d'actius estava llista per a una correcció. La gran pujada del preu el 2017 la va seguir una caiguda del 83% que va durar un any. "L'avanç ha estat impressionant i els inversors han de tenir en ment que una correcció és imminent", avia Naeem Aslam, analista d'Avatrade.

L'ethereum també va pujar aquest cap de setmana, i va superar els 1.000 dòlars per primera vegada des de febrer de 2018. El salt de fins a un 20% als 921,92 dòlars el diumenge ha posat gasolina a la segona moneda digital per capitalització de mercat, que acumula pujades del 63% durant l'última setmana. L'acumulat de totes les criptodivises supera els 900.000 milions de dòlars, màxim històric.

Noticias relacionadas

contador