ep rishi sunak ministro de finanzas del reino unido
Aaron Chown/PA Wire/dpa

Els bancs centrals avancen cap a la creació de les seves pròpies monedes digitals. Els experts situen l'arribada d'un euro digital en el termini de dos anys, mentre el Banc Central Europeu segueix amb els treballs preliminars per a aquest esdeveniment. El Banc d'Anglaterra, per la seva banda, no vol quedar-se a la saga i el ministre de Finances britànic, Rishi Sunak, ha anunciat aquest dilluns el llançament d'un nou grup de treball per a una possible lliura digital i altres mesures per promoure el comerç internacional d'accions.

Posarem en marxa un nou grup de treball entre el Tresor i el Banc d'Anglaterra per coordinar el treball exploratori sobre una possible moneda digital del banc central", va dir Sunak en una conferència del sector financer.

"A més, crearem una nova infraestructura de mercat financer per a les empreses que innovin amb tecnologies com la dels llibres de comptabilitat distribuïda", va afegir. Sunak també va dir que el govern consultaria sobre les reformes de mercat de capitals, com la flexibilització de les restriccions en el comerç d'accions, al mateix temps que garantiria "els més alts estàndards reguladors possibles".

La notícia es produeix només una setmana després que el BCE informés de les conclusions de la consulta pública que va obrir l'octubre sobre la divisa digital. Els participants van apostar per un euro digital segur, gratuït i que serveixi per realitzar pagaments en qualsevol país de la zona euro.

Noticias relacionadas

contador