criptomonedas oficiales 1024x768

La caiguda de les criptomonedes ha fet que el nombre de milionaris de bitcoin es redueixi més d'un 75% des del novembre de l'any passat. Més de 80.000 inversors a bitcoin han vist revocat el seu estatus de milionaris a causa de la caiguda del mercat, encara que la baixada dels preus fa que el nombre d'encunyadors sencers creixi.

Al novembre, dies després que el bitcoin arribés a un nou màxim històric d'uns 69.000 dòlars, un total de 108.886 adreces de bitcoin van declarar un saldo superior al milió de dòlars, segons dades de BitInfoCharts recollides per Cointelegraph.

Actualment, amb el preu de bitcoin lluitant per mantenir-se per sobre dels 20.000 dòlars de manera poc reeixida, només 26.284 adreces tenen un saldo superior al milió de dòlars, xifra que significa que el nombre de milionaris de BTC ha disminuït en més d'un 75 % durant els darrers nou mesos.

La dràstica caiguda del preu de la criptomoneda insígnia també ha afectat el nombre de balenes, és a dir, d'aquells que compten amb una cartera de bitcoin valorada en més de 10 milions de dòlars. "Mentre que el novembre de l'any passat hi havia 10.587 adreces amb un valor mínim de 10 milions de dòlars en efectiu, actualment només 4.342 tenen el mateix estatus, xifra que suposa un descens del 58%", segons Cointelegraph.

Tot i la disminució del valor net dels antics milionaris del bitcoin, el mercat baixista ha vist com s'afegien al mercat més de 13.000 nous wholecoiners, és a dir, carteres que contenen un o més bitcoins, cosa que eleva el nombre total a una mica més de 860.000. Aquest augment significatiu en el nombre de wholecoiners suggereix que els inversors minoristes estan acumulant grans quantitats de bitcoin mentre els preus s'enfonsen.

Noticias relacionadas

contador