bitcoin dl
Pixabay

El bitcoin diu avui adéu a un mes de juny per oblidar i ho fa per sota del nivell dels 20.000 dòlars (-4%, 19.279 dòlars). El sentiment al mercat de les criptomonedes s'ha vist molt malmès pel col·lapse de l''stablecoin' TerraUSD, que ha minvat de manera evident la confiança en l'ecosistema de les 'criptos' en general.

Això, combinat amb els vents en contra macroeconòmics, ha fet veure les correccions més brusques dels preus dels actius digitals de la història recent, i els experts de Julius Baer creuen que les caigudes podrien seguir a curt termini.

"L'enduriment de la política monetària i la corresponent aversió al risc en els mercats financers haurien de continuar pesant en l'estat d'ànim del mercat, cosa que, al nostre parer, no dona suport a un ràpid repunt dels preus de les criptomonedes", reconeix Sipho Arntzen, analista del banc suís. Tot i així, l'entitat continua mantenint la confiança en aquest tipus d'actius. "Seguim convençuts del seu potencial a llarg termini", sentencia Arntzen.

Els protocols DeFi (finances descentralitzades) s'han vist especialment afectats per les caigudes, i els protocols de préstec (com Celsius) s'han enfrontat a greus problemes de liquiditat, ja que el valor dels criptoactius dipositats als seus fons (com a garantia) ha disminuït dràsticament. A més, els efectes de l'ona expansiva també s'han estès al món de les finances tradicionals, amb titulars recents dominats per la possible insolvència del prominent fons de cobertura centrat a les criptomonedes, Three Arrows Capital.

Un tribunal de les Illes Verges Britàniques ha ordenat la liquidació del fons de cobertura i dels seus actius, fet que ha fet que el sentiment cap als criptoactius es redueixi encara més, i que el bitcoin torni a trencar el llindar clau dels 20.000 dòlars després de diversos dies de mantenir per sobre d'aquest nivell.

"Aquesta ordre judicial posa de manifest, una vegada més, les fortes interrelacions i dependències dels diferents elements de l'ecosistema de les criptomonedes", subratlla Sipho Arntzen.

"L'efecte en cascada de la caiguda dels preus dels criptoactius ha afectat els protocols de préstecs DeFi i de cultiu de rendiments, i això s'ha estès en darrera instància al món de les finances tradicionals, amb els fons de cobertura que tenen una exposició material a les criptomonedes patint una forta pressió i fins i tot la liquidació”, explica.

Noticias relacionadas

contador