ep oficinas de commerzbank
Arne Dedert/dpa - Archivo

Commerzbank, una de les institucions bancàries més grans d'Alemanya, ha confirmat haver sol·licitat una llicència local de criptografia al començament d'aquest any. Es converteix així en el primer banc important que fa un moviment cap a les criptodivises al país, segons Cointelegraph.

Ha estat un portaveu del banc que ha confirmat als mitjans de comunicació locals que va sol·licitar la llicència a l'Autoritat Federal de Supervisió Financera (BaFin) a principis d'aquest any. Si s'aprova, estaria autoritzat a oferir serveis de compravenda juntament amb la custòdia i protecció de criptomonedes.

Commerzbank atén més de 18 milions de clients i més de 70.000 clients institucionals i, segons la informació, l'oferta de criptodivises es dirigirà a la base de clients institucionals.

Des de l'1 de gener del 2020, qualsevol empresa que vulgui oferir serveis de criptomoneda a Alemanya ha de sol·licitar primer l'aprovació a la BaFin. Actualment, només quatre empreses tenen l'aprovació, però BaFin afirma que té més de 25 sol·licituds pendents d'empreses que volen operar negocis de custòdia de criptomonedes.

Va ser Coinbase Alemanya la primera a ser aprovada pel regulador el juny de 2021 i la companyia de tecnologia financera amb seu a Berlín, Upvest, la més recent aprovada per a una llicència al març.

Commerzbank ha vist la participació en projectes de cadena de blocs ja el 2018, i va dur a terme algunes de les primeres transaccions en una plataforma de préstecs de seguretat de tecnologia de llibre major distribuït (DLT) amb altres grans bancs a l'any següent.

L'agost de 2021, l'empresa també es va associar per desenvolupar mercats digitals basats en cadena de blocs per a classes d'actius existents, com l'art i els béns immobles.

Noticias relacionadas

contador