Benoit Coeure, ECB

La volatilitat del bitcoin fa impossible considerar aquest criptoactiu com una moneda. Així de contundent s'ha mostrat Benoit Coeure, del Banc de Pagaments Internacionals. Les declaracions arriben pocs dies després que el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, també rebaixés el rol del token com a mitjà de pagament i assenyalés que "s'assembla més a l'or que al dòlar".

"El bitcoin pot ser un instrument d'inversió i no em correspon jutjar-lo ni aconsellar-lo", ha declarat el director del Centre d'Innovació del BPI en una entrevista amb Bloomberg Television. "Però no ha superat la prova de ser una moneda, no ha superat la prova de ser un instrument de pagament, simplement perquè el valor es mou molt".

Coeure ha explicat que és important que els bancs centrals del món proporcionin seguretat financera als ciutadans i presentin opcions més segures que aprofitin els beneficis de la innovació tecnològica. Moltes institucions estan explorant actualment les possibilitats d'emetre versions digitals de les seves monedes, una mesura que podria sacsejar el funcionament dels diners i, al mateix temps, permetre'ls mantenir-ne el control.

"Els bancs centrals se centren en un instrument que proporcioni liquiditat, que ofereixi seguretat i que pugui utilitzar-se com un producte bàsic en el sistema de pagaments mundial", ha declarat Coeure a l'entrevista. "Per això volem estudiar les monedes digitals dels bancs centrals. Les 'criptos' tenen el seu lloc sota el sol, però és diferent: no és un instrument de pagament".

Noticias relacionadas

contador