• El BoE no reconeix les ‘digitals’ com a moneda sota els "estàndards tradicionals"
  • Carney reitera el seu interès en la funcionalitat de la cadena de blocs
cbmarkcarney short

El governador del Banc d'Anglaterra (BOE), Mark Carney, ha defensat aquest divendres la necessitat de regular el mercat de les monedes digitals per acabar amb la seva volatilitat, "sota els mateixos estàndards que la resta del sistema financer". Carney, al capdavant del Comitè d'Estabilitat Financera, s'uneix al corrent regulador que advoca per acabar amb l'anarquia d'aquest mercat en aures de protegir els inversors.

El màxim regulador monetari d'Anglaterra mai ha estat amic de tractar les ‘digitals’ com a divisa. El mateix governador afirmava tot just fa dues setmanes a la Universitat Regent de Londres que la de Satoshi no es pot considerar com una moneda "segons els estàndards tradicionals" i la seva incapacitat de ser utilitzada com a valor d'intercanvi. Així mateix, la seva "extrema volatilitat" ratifica la seva manca de valor intrínsec, va dir.

Durant la Scottish Economics Conference d'aquest divendres a Edimburg, el governador va repetir el seu interès en la plataforma sobre la qual es recolzen les fitxes digitals, la cadena de blocs, amb grans beneficis susceptibles de ser utilitzats tant a l'àmbit públic, com privat.

El mandatari va puntualitzar que les monedes digitals no suposen un risc ara mateix a causa del petit capital que actualment mouen, però, en vistes del seu eixamplament, aquesta situació podria voltejar.

"Amb vista al futur, els riscos podrien augmentar si la participació minorista augmentés o els vincles amb el sector financer s’enfortissin en un marc mancat de regulació i de mesures de seguretat digital", "un camí encertat seria el d'abordar els elements del mercat de les monedes digitals que facilitin activitats il·lícites, estimulant la integritat del seu funcionament i la seguretat del sistema financer", afegia el banquer.

La primera ministra, Theresa May, ja va alertar al passat mes de gener sobre l'ús del bitcoin com a moneda per part de terroristes i criminals. Per la seva banda, l'actual ministre d'economia, Philip Hammond, també va alçar la veu sobre la necessitat d'aquesta reforma durant el Fòrum Mundial de Davos a principis d'any.

Noticias relacionadas

contador