ether portada 2

El rebot en què s'han embarcat les criptomonedes aquest dimecres, fruit de la ficada de pota del Departament del Tresor dels EUA que dirigeix Janet Yellen, en filtrar-se amb la publicació de la seva declaració oficial a l'ordre executiva del president del país, Joe Biden, -i que aquest no s'ha emès encara-, està deixant pujades en algunes de les principals altcoins. A més de les alces del 8% al bitcoin, que ha superat els 42.000 dòlars per primera vegada en cinc dies, altres criptovalors com l'ethereum, el terra o la polkadot també estan experimentant un fort repunt.

L'ether -criptovalor de la xarxa ethereum- avança a l'uníson amb la creació de Satoshi Nakamoto i apunta als 2.800 dòlars, resistència que cal superar abans de dirigir-se cap a la zona de control més gran que se situa als 3.000 dòlars per a la segona moneda electrònica per capitalització de mercat.

LUNA, de Terra, lidera la pujada del mercat global d''altcoins' amb un sòlid guany del 19% i posa la mirada als 100 dòlars, segons apunten els analistes. A més, LUNA també ha mostrat una gran resistència durant la recent agitació del mercat, cosa que ha proporcionat un gran rendiment als inversors. AVAX, d'Avalanche, també deixa avenços importants, mentre que DOT, de Polkadot sobresurt entre els criptovalors que més pugen.

S'espera que el president dels Estats Units, Joe Biden, signi de manera imminent una esperada ordre executiva que ordena al Departament de Justícia, al Tresor i a altres agències que estudiïn les ramificacions legals i econòmiques de la creació d'una moneda digital del banc central nord-americà, va dir una font a Reuters.

La Casa Blanca va dir l'any passat que estava considerant una àmplia supervisió del mercat de criptomonedes -incloent-hi una ordre executiva- per fer front a la creixent amenaça del ransomware i altres ciberdelictes.

L'ordre de Biden estableix un termini de 180 dies per a l'elaboració d'una sèrie d'informes sobre "el futur dels diners" i el paper que exerciran les criptodivises al panorama canviant.

Noticias relacionadas

contador