ep 05 january 2020 china hong kong riot police arrest protesters during a protest against parallel
Willie Siau/SOPA Images via ZUMA / DPA

Almenys 16 persones han estat detingudes a Hong Kong per les forces de seguretat, la presència de les quals ha augmentat als carrers durant les últimes hores, ja que està previst que es debati al Consell Legislatiu una polèmica proposada de llei que criminalitza els insults a l'himne xinès, enmig de creixents tensions sobre les amenaces percebudes a les llibertats de la ciutat.

A més, dos adolescents haurien estat arrestats en possessió de còctels molotov, va informar avui la premsa d'Hong Kong. Centenars de policies antiavalots van prendre posicions i les autoritats van erigir un mur de dos metres fet de barreres plàstiques plenes d'aigua al voltant del Consell Legislatiu, que s'estenia a través d'un parc fins al port de Victoria.

Les protestes han tornat als carrers d'Hong Kong, que té la condició de ser una regió administrativa de la Xina, després que Pequín va proposar una revisió de les lleis de seguretat nacional la setmana passada que van despertar els temors mundials que les llibertats que ajuden la ciutat a prosperar com una interfície entre la Xina i Occident podrien erosionar-se.

La setmana passada, el Govern xinès va donar a conèixer plans de legislació de seguretat nacional per a Hong Kong que tenen com a objectiu abordar 'la secessió, la subversió i les activitats terroristes.'

La mesura va provocar la primera onada de protestes de carrer a Hong Kong des de fa mesos aquest diumenge, amb la policia disparant gasos lacrimògens i canons d'aigua per dispersar els manifestants, evocant les violentes protestes antigovernamentals que van paralitzar parts de la ciutat l'any passat.

Les autoritats xineses i el govern recolzat per Pequín a Hong Kong diuen que no hi ha cap amenaça per a l'alt grau d'autonomia de la ciutat i que les lleis estaran molt centrades.

"És per a l'estabilitat a llarg termini d'Hong Kong i la Xina, no afectarà la llibertat de reunió i d'expressió i no afectarà l'estat de la ciutat com a centre financer", va dir el secretari en cap d'Hong Kong, Matthew Cheung, a periodistes. "Proporcionaria un entorn estable per a les empreses".

Noticias relacionadas

contador