ep el primer ministro japones shinzo abe
Rodrigo Reyes Marin/ZUMA Wire/dp / DPA

El Japó activarà un nou paquet d'estímuls per valor d'1,1 bilions de dòlars que inclourà una quantitat considerable de despesa directa per esmorteir el cop econòmic de la pandèmia de coronavirus, segons un esborrany del pressupost del govern japonès obtingut per Reuters.

Aquests estímuls, que seran finançats en part per un segon pressupost addicional, se sumaran al paquet d'1,1 bilions que ja es va llançar el mes passat, la qual cosa situa la quantitat total que el Japó gastarà per combatre les conseqüències del virus en 234 bilions de iens, aproximadament el 40% del PIB del Japó.

Els 117 bilions de iens del govern (1,1 bilions de dòlars) en nous estímuls inclouran 33 bilions de iens en despeses directes, va mostrar l'esborrany. Per finançar-ne el cost, el Japó emetrà 31,9 bilions de iens addicionals en bons del govern sota el segon pressupost suplementari per a l'any fiscal actual que finalitza al març de 2021, segons l'esborrany.

“Hem de protegir els negocis i l'ocupació per qualsevol mitjà en aquest camí tan difícil que tenim al davant. També hem de prendre totes les mesures necessàries per preparar-nos per a una altra onada de l'epidèmia”, va dir el primer ministre Shinzo Abe en una reunió amb legisladors del partit governant el dimecres.

Funcionaris del govern han dit que el nou paquet inclourà mesures com un augment en la despesa mèdica, ajuda a les empreses que lluiten per pagar el lloguer, suport a estudiants que van perdre les feines a temps parcial, i més subsidis a les companyies afectades per la caiguda de les vendes.

En aquest segon pressupost addicional, el govern també reservarà 10 bilions de iens que poden utilitzar-se per a despeses d'emergència, va mostrar l'esborrany.

Noticias relacionadas

contador