japon bandera portada

Japó ha retallat les seves perspectives sobre les exportacions al seu informe econòmic d'octubre per primera vegada en set mesos, ja que els enviaments d'automòbils i peces electròniques cap a Àsia van aconseguir el seu punt màxim enmig de les limitacions de la cadena de subministrament i la desacceleració econòmica de la Xina.

No obstant això, el Govern ha mantingut la seva avaluació econòmica general, assenyalant signes de recuperació del consum privat, especialment en la despesa en serveis, al mateix temps que es va aixecar l'estat d'emergència COVID-19 gràcies a una forta caiguda de les xifres d'infecció a tot el país.

"L'economia segueix repuntant, però el ritme de la recuperació s'està alentint", ha dit el govern al seu informe mensual publicat divendres després de l'aprovació del gabinet del primer ministre Fumio Kishida.

Pel que fa a les perspectives, l'últim informe fa més èmfasi sobre els riscos relacionats amb la cadena de subministrament que en la propagació de la COVID-19 al país i a l'estranger, i adverteix de la necessitat de "prestar molta atenció" als primers.

Anteriorment, el govern ha rebaixat la seva opinió sobre la producció al setembre, quan un ràpid augment dels casos de coronavirus va interrompre les plantes d'automòbils al sud-est asiàtic.

"L'efecte dels problemes de la cadena de subministrament s'observa ara en les exportacions, de manera que s'ha rebaixat aquest mes", ha dit un funcionari del Govern als periodistes abans que el gabinet aprovés l'informe.

El funcionari ha citat els tebis enviaments d'automòbils, productes electrònics i altres béns relacionats amb les tecnologies de la informació, així com la preocupació per la desacceleració de la recuperació econòmica de la Xina.

Noticias relacionadas

contador