punos china eeuu portada
38.405,66
  • 470,90
  • 1,24%

Els mercats asiàtics han registrat modestes guanys aquest divendres, després d'una sessió mediocre durant la nit a Wall Street que va acabar amb la tercera caiguda consecutiva del mercat.

Aquesta matinada s'han succeït informacions que suggereixen que el viceprimer ministre xinès, Liu He, el principal negociador comercial de Pequín, va convidar funcionaris nord-americans a la Xina per prosseguir amb les converses. Aquest fet ha ajudat a alleujar les preocupacions sobre el progrés en la resolució de la guerra aranzelària entre les dues principals economies del món.

Dijous, el Ministeri de Comerç de la Xina va tractar d'acabar amb els rumors que les converses comercials estaven en punt mort, i un portaveu va dir que Pequín estava compromès a continuar el debat. No obstant això, un representant del Departament de Comerç dels EUA ha declarat que l'acord no se signarà abans que entrin en vigor els nous aranzels a les exportacions xineses, previstos el 15 de desembre.

El Nikkei del Japó (0,32%) ha tancat en verd, mentre que el Hang Seng a Hong Kong (+0,48%) ha repuntat fins als 26.536,83 punts. El Kospi de Corea de Sud (+0,26%) ha tancat als 2.100,38 punts i l'ASX200 (+0,55%) ha avançat fins als 6.707,90 punts. L'índex compost de Xangai ha perdut un 0,6%, mentre que les accions han pujat a Bangkok i Singapur, però han caigut a Taiwan i Jakarta.

Noticias relacionadas

contador