broker710345a


Perquè l'índex comenci a fer alguna cosa diferent, li exigirem que, com a mínim, ens construeixi un primer màxim creixent.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Sobre si hem vist el final de la fase correctiva en l'IBEX cal dir que a dia d'avui no hi ha res que ho indiqui. Setmanes enrere vam comentar allò que només per sobre dels 9.671 punts deixaríem la porta oberta que l'índex pogués estar canviant de tendència. Aquest nivell de preu no és més que l'últim màxim decreixent d'aquest moment: els màxims d'agost. I el que va passar va ser que l'IBEX va marcar un màxim als 9.665 punts i des de llavors no ha parat de gotejar a la baixa fins als 9.216 punts durant els primers minuts d'aquest dilluns.

En espelmes setmanals, que és com millor es veuen les coses, la perspectiva és molt més nítida. Aquest gràfic és molt més clar, més net, i el que ens està dient és que el 2018 el nostre IBEX presenta 7 màxims decreixents consecutius. I com no pot ser d'altra manera, així no es puja. A més, figura de volta no tenim ni tampoc cap senyal d'esgotament de les caigudes. No encara. De la qual cosa podem deduir que perquè alguna cosa comenci a canviar en el nostre índex li exigirem que salti i confirmi (en espelmes setmanals) per sobre de l'últim màxim decreixent. O dit amb altres paraules, que mentre no se superin els 9.670 punts amb força i en espelmes setmanals tot seguirà exactament igual. I per tant, la possibilitat de buscar els mínims anuals, als 9.111 punts, és un escenari que no es pot descartar. I per sota, els 8.800 punts.

Gràfic setmanal de l'IBEX 35

Noticias relacionadas

contador