broker709340

Durant la sessió d'aquest dijous vam assistir a importants pujades (+2,39%) que almenys serveixen perquè després de diversos mesos l'IBEX ens dibuixi un primer màxim creixent, que no és poc.

  • 8.088,24
  • 0,89%

DAX

  • 18.161,01
  • 1,36%
  • 5.006,85
  • 1,37%
  • 11.154,60
  • 1,56%

Encara queda molta tela per tallar abans de poder tenir la resposta a la pregunta sobre si estem davant d'un canvi de tendència o d'un simple rebot en el selectiu. La veritat és que les importants pujades d'aquest dijous es produeixen després de comprovar que els suports que cal respectar a les borses europees i a Wall Street han funcionat. I ens estem referint als mínims de febrer. La setmana passada el conjunt (la gran majoria) de les principals borses mundials posaven a prova aquests suports i aquí començava el rebot. A Europa els dos grans futurs (DAX i Euro Stoxx 50) respectaven els suports que presentaven als 11.700 i als 3.170 punts respectivament mentre que a l'altre costat de l'Atlàntic el Dow Jones també frenava les caigudes en els mínims de febrer i l’S&P 500 aconseguia reaccionar-se a l'alça des de la MM200. En resum: els suports van funcionar.

L'únic 'però' a curt termini el trobem en el buit alcista d'aquest dijous, la zona dels 9.560 punts. I és que l'experiència ens diu que en la majoria dels casos (però no sempre) els buits s'omplen durant les següents sessions, almenys parcialment. Cosa que deixa les portes obertes que part dels excessos d'aquest dijous es corregeixin a molt curt termini. Arribats a aquest punt, la següent resistència la trobem als 9.810 punts i sobretot i de major rellevància als 9.940 punts. Després, si bé, és cert que figura de volta com a tal no tenim la veritat és que per algun costat cal començar, i un primer pas pot ser construir un primer màxim creixent. El que hem de tenir molt clar és que qualsevol possible recuperació dels preus a mitjà termini passa perquè sí o sí es respectin els mínims de la setmana passada tant a Europa com a Wall Street.

Gràfic diari de l'IBEX 35

contador