broker700

Cal reconèixer que, almenys en el curt termini, la mitjana mòbil simple de 200 sessions (o MM200) està actuant amb precisió màxima com a suport.

DAX

  • 18.213,69
  • 0,29%
  • 5.018,46
  • 0,23%
  • 11.145,20
  • -0,08%

Cinc són els mesos consecutius de degoteig a la baixa en el nostre IBEX. I el pitjor de tot és que tenim ja els índexs europeus molt a prop dels màxims anuals mentre el nostre índex cotitza a un 9% menys del seu màxim anual. Els màxims i mínims decreixents són impecables (definició de tendència baixista) i aquests, a més, estan encaixats dins d'un canal baixista que sembla dibuixat amb 'esquadra i cartabó'. Del qual es dedueix que per tenir un primer senyal de fortalesa li exigirem al preu que almenys deixi enrere aquest canal baixista, cosa que significa saltar per sobre dels 10.500 punts, cosa impensable en aquest moment.

Per sota, per la banda dels suports, tenim la mitjana mòbil simple diària de 200 sessions, el buit alcista dels 10.130 i els mínims de setembre, als 10.087 punts. En el molt curt termini tenim l'índex en zona de ningú, a mig camí entre les referències de control a què hem fet referència. El que està clar és que ens trobem en un moment de mercat on els dubtes, les incerteses, són màximes. I per experiència sabem que quan hi ha dubtes el que no fa el mercat és pujar, més enllà de rebots puntuals. I el pitjor de tot és que no sembla que hi hagi catalitzadors que puguin treure'ns de l'actual situació.

Gràfic diari - IBEX 35

Noticias relacionadas

contador