coronavirus le japon va decreter l etat d urgence pour tokyo et d autres villes

El doble sostre és un patró de canvi de tendència a la baixa. Es dona, principalment, després d'importants trams alcistes i aquesta es caracteritza per construir dos màxims consecutius al mateix nivell de preus. Mostrant una vall o depressió entre els dos sostres, nivell de suport conegut com a clavicular o línia de coll de la formació correctiva.

  • 37.068,35
  • -2,66%
Análisis Técnico
S1
24000
S2
28257
R1
29400
R2
29400
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

En si, la figura ens mostra la intenció per part dels inversors de no deixar que el preu arribi a nous màxims i la determinació de posar fi a la tendència alcista prèvia. El triple sostre és una extensió d'aquest patró, on tenim tres màxims al mateix nivell de preus seguits d'una ruptura per sota del suport (línia de coll).

De manera que quan el preu recau des de la segona vall i acaba perforant el suport, preferiblement amb increment del volum, és quan el doble sostre queda confirmat. L'objectiu de caiguda de la figura de tornada és el resultat de projectar a la baixa i des del punt de ruptura de la línia de coll l'alçada dels dos sostres. I sempre és un objectiu de caiguda mínim teòric.

Així, mentre l'índex respecti el suport dels 27.000 punts en espelmes setmanals, aquí no ha passat res. Però si ho perforés el que és normal és que el preu iniciï un nou tram correctiu amb objectiu de caiguda als 24.000 punts, anteriorment important zona de resistència.

n225200122
Gràfic setmanal del Nikkei 225

Noticias relacionadas

contador