brokerpreocupado2 portada

Els 9.400 punts en què va tancar ahir l'índex es corresponen amb un ajust/retrocés del 50% de la caiguda prèvia, per tant es tracta d'una potencial zona de resistència.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Molt s'està parlant durant els últims dies sobre si la superació dels 9.330 punts implica un canvi de tendència en l'IBEX 35. No, els 9.300-9.330 punts van actuar com a suport en dues ocasions durant les últimes caigudes (març i agost). Per aquest motiu vam dir, després de marcar nous mínims anuals, que un rebot fins a aquest nivell de preus (després resistència) era una cosa probable. I que si la pujada es frenava aquí, podíem parlar d'un simple retrocés temporal. Ara que estem per sobre no vol dir que la fase correctiva hagi arribat al final. Vol dir, que d'alguna manera el risc d'agafar embranzida a la baixa des de la resistència dels 9.330 punts ha disminuït. Podem caure clar que sí, però no amb les connotacions que té un retrocés temporal en què el preu acostuma a caure amb molta velocitat.

Simplement, observeu el gràfic diari i us adonareu que els màxims i mínims decreixents segueixen aquí, intactes. I així no es puja. Cosa que no vol dir que el rebot no pugui tenir continuïtat. De fet, en realitat la clau a curt termini no pot estar en un altre nivell que no sigui la resistència que li confereix l'últim màxim decreixent (9.671). Són cinc els màxims decreixents consecutius des dels màxims de maig, per tant, no hi ha res a dia d'avui que ens digui que estem davant d'alguna cosa més que un rebot. Almenys no encara. De fet, per poder dir de l'IBEX que estem davant d'un potencial canvi de tendència li hem d'exigir que faci alguna cosa diferent al que està repetint mes rere mes. O sigui, que almenys ens construeixi un primer màxim creixent, cosa que significa tancar per sobre dels 9.671 punts. I mentre no ho faci, en realitat, tot segueix igual, no ha canviat res de forma important. Simplement, es tracta d'enèsim rebot dins d'una fase correctiva que roman intacta des de maig de 2017. I una altra mostra més: la MM200 diària està molt lluny dels actuals nivells de preu, concretament als 9.860 punts.

Gràfic diari de l'IBEX 35

Pel que fa al gràfic setmanal es pot dir que el preu ha començat a rebotar a les portes del que pot ser la base del canal baixista pel qual s’està desplaçant el preu des de maig de 2017, per definició suport. A més dels fortíssims nivells de sobrevenda setmanals. O dit amb altres paraules, el rebot pot tenir continuïtat clar que sí però, simplement, observeu com la tendència de mig termini segueix sent baixista.

Gràfic setmanal

Pel que fa al gràfic mensual, anem a veure què vol fer l'IBEX durant les dues setmanes que tenim per davant. L’espelma mensual d'agost va ser clarament baixista, tancant prop dels mínims anuals. Si en el temps que ens queda per acabar el mes l'IBEX aconseguís tancar més amunt unit a l'extrema sobrevenda assolida (no vista des de principis de 2016), deixaríem la porta oberta a un rebot que el porti, com a mínim, cap a la zona dels 10.000-10.200 punts, la part superior del canal baixista. Però sí, en resum, a dia d'avui estem davant un rebot dins d'una fase correctiva d'ordre major. Però com ens agrada recordar... per algun costat cal començar sempre. No?

Gràfic mensual

Noticias relacionadas

contador