brokeremociones1
10.983,70
  • -44,10
  • -0,40%

Quarta sessió consecutiva durant la qual l'IBEX es topa amb la zona de resistència dels 9.330 punts, anteriorment zona de suport.

Des que va començar la setmana hem pogut comprovar com l'IBEX s'ha enfrontat en cadascuna de les sessions a la zona de resistència dels 9.300-9.330 punts. Fins i tot aquest dijous marcava un màxim durant la sessió als 9.387 punts i tancava als 9.329 punts. Cosa que vol dir que a dia d'avui estem, simplement, davant un retrocés temporal cap a la zona de resistència, abans suport, dels últims mesos. I res més.

Això vol dir que si tanquem per sobre dels 9.400 punts es pot donar per conclosa la correcció? No, ni molt menys. D'alguna manera, en superar una important resistència, el que ens està dient el preu és que el rebot pot tenir continuïtat i d'alguna manera li treu ferro a la fase correctiva de molt curt termini. Però el que hem de tenir molt clar és que per res estem parlant d'un canvi de tendència, ja que figura de volta no tenim per cap costat (encara). A més, només cal mirar el gràfic diari que tenim davant per adonar-nos que els màxims i mínims decreixents segueixen aquí, intactes. Fins i tot encara que l'IBEX cotitzés als 9.600 punts seguiríem tenint màxims decreixents. I així no es puja.

D'altra banda, si observem BBVA (títol avançat de l'IBEX), aquest sembla voler rebotar a curt termini i no descartem, fins i tot, un moviment cap als sis euros. Cosa que, sens dubte, impulsaria l'IBEX cap a cotes més altes. Però en realitat, seguiríem parlant d'un important rebot (fase de reacció) dins d'una tendència baixista d'ordre major. Si més endavant el preu ens vol dir una altra cosa, només el temps ho dirà.

Gràfic diari de l'IBEX 35

Noticias relacionadas

contador