ep archivo   edificio de la sede de iberdrola en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Ha començat la ronda de contactes entre el Govern i els executius de les elèctriques i tant Iberdrola com Endesa pugen amb molta força en borsa aquest dijous. Les dues companyies es troben entre les primeres convocades per la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera.

  • 17,06€
  • 0,71%
  • 11,61€
  • 1,31%
Análisis Técnico
S1
8.58
S2
9.75
R1
10.08
R2
10.08
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

L'objectiu del Govern amb aquestes reunions és buscar una solució pactada a l'escalada sense fre que està registrant el preu de la factura de la llum. Per a això, demanarà a les companyies elèctriques propostes que limitin que la pujada del gas natural es traslladi a l'electricitat.

Tècnicament, aquest dijous el valor ha despertat amb importants pujades deixant-nos un buit alcista, automàticament zona de suport, al nivell dels 8,80 euros. Aquest nivell es converteix així en un important nivell de suport de curt termini. De fet, qualsevol correcció posterior que es pugui produir en els títols de l'elèctrica farà que l'equació rendibilitat-risc sigui òptima pel costat llarg o alcista en els nivells de preu més propers possibles a aquest buit, amb ordre de prou pèrdues en el propi buit.

I mentrestant, tot encaixa a la perfecció dins del que és un retrocés temporal a la zona de control dels 9,70-9,80 euros. Així, un retrocés temporal és un moviment per part del preu on aquest rebota per comprovar la fortalesa del nou nivell de resistència, abans suport, que s'ha perforat recentment a la baixa. Després, en teoria, al voltant d'aquesta resistència cal esperar que l'actual i violent rebot s'esgoti. I després ja anirem veient el que ens vol dir el preu.

ibe071021
Gràfic diari d'Iberdrola des de gener de 2020

Noticias relacionadas

contador