ep la vicepresidenta tercera del gobierno y ministra para la transicion ecologica y el reto 20210922141803
Ricardo Rubio - Europa Press

Comença la ronda de contactes entre el Govern i els executius de les elèctriques i aquesta companyies pugen amb força en borsa aquest dijous. Iberdrola (+5,45%) i Endesa (+2,95%) es troben entre les primeres convocades per la vicepresidenta tercera del Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera.

  • 17,07€
  • 0,06%
  • 11,71€
  • 0,82%

L'objectiu del Govern amb aquestes reunions és buscar una solució pactada a l'escalada sense fre que està registrant el preu de la factura de la llum. Per a això, demanarà a les companyies elèctriques propostes que limitin que la pujada del gas natural es traslladi a l'electricitat.

Per part del Ministeri sembla haver-hi intenció d'incloure la possibilitat de canvis en el decret per reduir els ingressos extra de les centrals que no fan servir gas natural en la seva producció, però es beneficien dels seus preus, una de les mesures que va aixecar més veus de protesta entre aquestes companyies.

En principi, aquest decret ha de ser sotmès a convalidació en el Congrés dels Diputats la setmana que ve, amb la qual cosa en aquests dies es veurà quins resultats tindran aquestes trobades i si s'arriba a un acord entre les dues parts.

Aquest dimecres, l'Eurocambra va reclamar compres conjuntes de gas davant la pujada de la llum.

contador