ep archivo   parque eolico marino de iberdrola
IBERDROLA - Archivo

Iberdrola no es beneficiarà dels augments en el preu de l'energia fins al 2023. És el que preveuen els analistes d'RBC, que han rebaixat el preu objectiu de la companyia lleugerament, des dels 10 als 9,5 euros per acció, amb una recomanació de neutral.

  • 12,20€
  • 0,33%

"Si bé la intervenció reguladora espanyola ha afectat severament Iberdrola, creiem que aquest major risc regulador està en el preu". "En la nostra opinió, l'increment en el cost de capital trigarà algun temps a baixar i aquest increment és el principal motiu de la nostra reducció del nostre preu objectiu", expliquen en un recent informe.

Consideren que les empreses de serveis públics espanyoles "s'enfronten a un període difícil, amb un missatge implícit dels reguladors espanyols, al nostre parer, que poden fer el que sigui necessari per mantenir sota control les factures minoristes a costa de les empreses de serveis públics. Creiem que això va quedar clar després de l'aclariment de la setmana passada que redueix significativament l'impacte en els petits actors renovables, però no en Iberdrola i els seus parells".

A més, des d'RBC creuen que hi ha el risc que la recuperació del gas i altres mesures s'estenguin més enllà del 22 de març si els preus de gas es mantenen alts. "Les nostres estimacions es basen en la recuperació de gas que només durarà fins al primer trimestre del 2022, amb un impacte de més de 1.100 milions d'euros en Iberdrola durant aquest període", apunten.

També esperen que "passi algun temps fins que es recuperi la confiança", de manera que redueixen els guanys per acció del període 2021-2022 en una mitjana al voltant del 8%. "No tenim en compte possibles mesures correctores per a Iberdrola com la cancel·lació d'alguns contractes de subministrament", puntualitzen.

Com a coses que cal tenir en compte, els analistes destaquen que al Regne Unit, Iberdrola ven la seva producció renovable amb ROC a preus coberts a dos anys: "Això vol dir que Iberdrola no es beneficia dels augments en el preu de l'energia fins al 2023, amb poques maniobres per compensar la recuperació de gas, excepte per trencar alguns contractes de subministrament o moure part de la producció dels embassaments hidràulics al segon trimestre del 2022".

Noticias relacionadas

contador