ep nuevos chips mediatek helio g90 series
MEDIATEK

L'índex de semiconductors de Filadèlfia cotitza en màxims de tots els temps. Aquest el componen les 30 empreses més grans relacionades amb el disseny, distribució, fabricació i venda de semiconductors. Aquest índex és el cor de Nasdaq i per tant de la tecnologia, pel bé i pel mal.

  • 204,61$
  • 0,60%
  • 847,70€
  • -1,29%
  • 876,51$
  • -0,10%
Análisis Técnico
S1
2965
S2
3500
R1
4000
R2
4000
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Encara tenim tota la setmana per davant, però l'índex de semiconductors de Filadèlfia ja ha marcat un nou màxim anual i de tots els temps als 3.478 punts. És a dir, el tenim en pujada lliure absoluta. Però, encara que sembli contradictori, el tenim a plena zona de resistència. Sí, com ho llegiu. Però com pot ser que cotitzi en resistències sent al mateix temps a màxims històrics? Perquè tenim una resistència dinàmica que uneix els successius màxims creixents des de principis d'any que passa just pels màxims d'aquest dilluns.

Es tracta d'un canal alcista i el preu acaba de tocar, per quarta vegada, la part alta d'aquest. Per això podem dir que cotitza en plena zona de resistència tot i fer-ho a màxims de tots els temps. De la qual cosa es dedueix que cal ser cauts amb els actuals nivells de resistència assolits. Si el preu decidís buscar la base de canal (2.970), el que seria una correcció/ajust mínim, estaríem parlant d'una caiguda des dels actuals nivells de preu del 12%. Una cosa que pot semblar molt, però que en realitat no és res a mitjà i llarg termini.

I si per cas, en algun moment dels propers anys, quan sigui, aquest cau cap a l'MM200 setmanal, no dubteu a comprar-lo. O el que és el mateix, en posar-se llarg (alcista) a les principals companyies de semiconductors (ASML, Nvidia, Applied Materials, Microchip, Texas Instruments, etcètera).

sox310821

Gràfic setmanal de l'índex de semiconductors (SOX)

Noticias relacionadas

contador