asmlcb

ASML és una companyia desconeguda per la majoria dels inversors de mercat i estem parlant ni més ni menys de la segona empresa europea més gran per capitalització borsària (278.000 milions d'euros).

  • 892,20€
  • -0,34%
Análisis Técnico
S1
559.70
S2
700
R1
800
R2
800
Corto plazo
Medio plazo
Largo plazo

Aquesta empresa té seu a Holanda i per ser més concrets a Veldhoven. És una companyia tecnològica molt puntera, que es recolza en la litografia ultraviolada extrema. A tall de resum, fabrica les màquines que al seu torn fabriquen els xips i els semiconductors.

Tècnicament, un directriu alcista no és ni més ni menys que una recta suport, una recta d'acceleració dels preus on cada vegada que el subjacent cau aconsegueixen entrar diners al mercat. En aquest punt la demanda és més gran que l'oferta i per tant el preu reacciona a l'alça i aquí rebota. Aquesta recta suport es caracteritza per construir sempre mínims creixents i hem d'exigir-li que, com a mínim, hi presenti tres punts de suport o de tangència.

I això és el que tenim en ASML, una impecable recta d'acceleració, amb cinc punts de suport, que uneix tots i cada un dels successius mínims creixents des de març de 2020 i que passa en aquest moment per la zona dels aproximadament 600 euros. Resistències no té, més enllà de les xifres rodones i psicològiques (700-800 euros), ja que es tracta d'un valor en pujada lliure absoluta. Poques vegades trobarem una directriu alcista tan clara, tan precisa com la del cas que ens ocupa.

asml050821
Gràfic diari d'ASML Holding des de finals de 2019
contador